
Στο Αφγανιστάν η Χίλαρι Κλίντον με θέματα διμερούς συνεργασίας στην ατζέντα
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, έφτασε αργά την Τετάρτη στο Αφγανιστάν όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, σε άλλο ένα σταθμό της περιοδείας της σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Στη Καμπούλ θα έχει την Πέμπτη συναντήσεις με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, και άλλους παράγοντες, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, έφτασε αργά την Τετάρτη στο Αφγανιστάν όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, σε άλλο ένα σταθμό της περιοδείας της σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
Στη Καμπούλ θα έχει την Πέμπτη συναντήσεις με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, και άλλους παράγοντες, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Στην ατζέντα θα βρεθεί η μετάβαση του ελέγχου της ασφάλειας στη χώρα από τις αμερικανικές δυνάμεις στον αφγανικό στρατό. Η μετάβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά ως το 2014.
Επιπλέον αναμένεται να τεθούν θέματα στρατηγικών σχέσεων ΗΠΑ και Αφγανιστάν αλλά και Αφγανιστάν-Πακιστάν που έχουν επιδεινωθεί μετά τη δολοφονία συμβούλου του Καρζάι για την οποία Αφγανοί αξιωματούχοι (αλλά όχι ο πρόεδρος) έδειξαν ευθέως προς το Πακιστάν.
Η υπουργός, πρόσθεσαν, θα συνεχίσει τις διπλωματικές της προσπάθειες στο πλευρό του Αφγανιστάν για την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης για την κατάσταση της χώρα».
Την Τρίτη η Χίλαρι Κλίντον επισκέφτηκε τη Λιβύη για να εκφράσει την στήριξη της στη νέα ηγεσία της χώρας που βρίσκεται μόλις ένα βήμα από το να έχει τον πλήρη έλεγχο της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διοικητής νοσοκομείου Ιωαννίνων: «Αναμένουμε την ανταπόκριση του οργανισμού του Μάριου Οικονόμου» (vid)
- Γνωστός Αλβανός τράπερ ήταν στην παρέα του διαβόητου κακοποιού «Τίτι» στο Μικρολίμανο
- Ιωάννινα: Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε 31χρονο ποδηλάτη
- Αλλαγές στην αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη μετά τις ισχυρές αντιδράσεις συγγενών και συνηγόρων
- Σκωτία: Ο πρώην σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού, Στάρτζεον δήλωσε ένοχος για κατάχρηση πόρων του κόμματος SNP
- Ο Φουρνιέ «εξαφάνισε» το εγώ και «εμφάνισε» το εμείς

