
Σε δημόσια διαβούλευση οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση 3 μεταλλείων
Tρεις δημόσιοι μεταλλευτικοί χώροι, το Καλλυντήρι του Νομού Ροδόπης, το Γερακάρι Βάθης και το Πολύκαστρο - Σκρα του Νομού Κιλκίς θα μπουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίησης τους. Σε αυτούς έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα χρυσού, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου, αργύρου, αντιμονίτη, καθώς και άλλων μετάλλων.
Tρεις δημόσιοι μεταλλευτικοί χώροι, το Καλλυντήρι του Νομού Ροδόπης, το Γερακάρι Βάθης και το Πολύκαστρο – Σκρα του Νομού Κιλκίς θα μπουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίησης τους. Σε αυτούς έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα χρυσού, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου, αργύρου, αντιμονίτη, καθώς και άλλων μετάλλων. Η συνολική αξία των εκτιμώμενων απολήψιμων κοιτασμάτων ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία των δυναμικών αποθεμάτων φτάνει στα 10 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος θέτει σε δημόσια διαβούλευση, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, όλες τις παραμέτρους του θέματος, από τις διαδικασίες και τα κριτήρια ανάδειξης των αναδόχων, τις σχετικές προϋποθέσεις και αναγκαίες αδειοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών που εμπλέκονται στο ζήτημα, μέχρι τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τις ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την ευρύτερη συμβολή των διαδικασιών αξιοποίησης σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο.
Τα κείμενα που δίνονται σε διαβούλευση περιλαμβάνουν, αφενός την περιγραφή των βασικών γεωλογικών και μεταλλευτικών χαρακτηριστικών των αντίστοιχων περιοχών, αφετέρου τις προτάσεις του ΥΠΕΚΑ αναφορικά με τα βασικά χαρακτηριστικά και τα κριτήρια αξιολόγησης που θα πρέπει να διέπουν τον Διεθνή Διαγωνισμό.
Η δημόσια διαβούλευση, μέσω της ιστοσελίδας http://www.opengov.gr/minenv/?p=3048, θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.
in.gr
- Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές – Είχε βρεθεί αναίσθητη σε πισίνα και νοσηλευόταν σε κώμα
- Ουκρανία: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να εμπλέξει ξανά στον πόλεμο τη Λευκορωσία, εκτιμά ο Ζελένσκι
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Και γαλλικά υποβρύχια στο Αιγαίο
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.
- Κεφαλονιά: Από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων φυγαδεύτηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι – Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
