Διά χειρός Ομπάμα τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ουάσινγκτον
Να αντλήσουν δύναμη από το παράδειγμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλεσε τους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων στην Ουάσινγκτον του μνημείου που είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο-σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ. Την τελετή παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι, ενώ τον Αμερικανό πρόεδρο συνόδευαν η σύζυγός του, Μισέλ, και οι δύο κόρες του.
Να αντλήσουν δύναμη από το παράδειγμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλεσε τους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων στην Ουάσινγκτον του μνημείου που είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο-σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ.
Την τελετή παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι, ενώ τον Αμερικανό πρόεδρο συνόδευαν η σύζυγός του, Μισέλ, και οι δύο κόρες του.
Το μνημείο -ένα άγαλμα 30 μέτρων από γρανίτη- βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο, κοντά στο σημείο όπου το 1963 ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε εκφωνήσει την περίφημη ομιλία που έμεινε στην ιστορία με τη φράση «έχω ένα όνειρο».
Το άγαλμα βρίσκεται ανάμεσα στα μνημεία που είναι αφιερωμένα στους πρώην προέδρους Τόμας Τζέφερσον και Αβραάμ Λίνκολν.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, όμως τη τελετή αναβλήθηκε εξαιτίας του κυκλώνα «Αϊρίν».
Απευθυνόμενος προς το πλήθος, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε -σύμφωνα με το BBC- ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν εκ των θεμελιωτών του αμερικανικού έθνους, σημειώνοντας ότι δικαίως οι Αμερικανοί τιμούν το όνειρό του και το όραμά του για ενότητα.
«Σήμερα, που τιμούμε έναν άνδρα και ένα κίνημα που έκαναν τόσα πολλά για αυτή τη χώρα, ας αντλήσουμε δύναμη από τους αγώνες τους» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δανία: Συνεχίζεται η ανάπτυξη στρατού στη Γροιλανδία – Η Σλοβενία στέλνει στο νησί δύο αξιωματικούς
- Νέος πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο κ. Κ. Κουτσόπουλος
- Συρία: Κίνδυνος να καταρρεύσει η εκεχειρία – Η Δαμασκός κατηγορεί τους Κούρδους ότι σκότωσαν στρατιώτες
- Ισπανία: Μεταλλικό κομμάτι που βρέθηκε κοντά στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων ίσως βοηθήσει τους ερευνητές
- Τεντόγλου: Το Σάββατο (24/1) στην Παιανία η πρεμιέρα του για το 2026
- Οι Arctic Monkeys επιστρέφουν με νέο κομμάτι και για καλό σκοπό
