Απεργιακό μπαράζ σε νοσοκομεία, φαρμακεία και ΙΚΑ
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Μόνο τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία θα εξυπηρετούν το κοινό την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αποφασίσει την συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ώς την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσουν την Τρίτη σε κατάληψη των γραφείων των διοικητών και των ταμείων των νοσοκομείων. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και με απόφαση της Γενικής Συνελεύσεώς του, αποφάσισε να συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2011. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
health.in.gr
- «Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]
- Η Ιαπωνία καλεί τον πρεσβευτή της Κίνας για έντονες διαμαρτυρίες
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]