Ένταση μεταξύ εργαζομένων στους δήμους και αιρετών κατά τη συνέλευση της ΚΕΔΕ
Ένταση μεταξύ εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ και δημάρχων που συνεδρίαζαν για το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτηρίου, μπήκαν στην αίθουσα, όπου συνεδριάζουν οι δήμαρχοι, δημιουργώντας μικροεπεισόδιο.
Ένταση μεταξύ εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ και δημάρχων που συνεδρίαζαν για το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτηρίου, μπήκαν στην αίθουσα, όπου συνεδριάζουν οι δήμαρχοι, δημιουργώντας μικροεπεισόδιο.
Οι εργαζόμενοι πέταξαν μπουκάλια από νερό σε ορισμένους δημάρχους, ενώ σημειώθηκαν και λεκτικοί διαξιφισμοί. Στο στόχαστρο των εργαζομένων μπήκε ειδικά ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επειδή έχει ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα για το άνοιγμα της χωματερής.
Η ημέρα είναι ηλεκτρισμένη, καθώς η συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε άκαρπη, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να διαμηνύει πως θα λύσει το πρόβλημα με άλλους τρόπους και τους εργαζόμενους να δηλώνουν πως δεν θα κάνουν πίσω.
Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι ετοιμάζει υγειονομική διάταξη, που θα υποχρεώνει τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε αποκομιδή.
Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι το έργο της αποκομιδής δεν αποκλείεται να αναλάβουν ιδιώτες.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν πίσω και δηλώνουν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τους ιδιώτες.
Η εικόνα για το χειρισμό της υπόθεσης από την κυβέρνηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 13:00.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σομαλιλάνδη: Δικαίωμα του Ισραήλ να την αναγνωρίσει, λένε οι ΗΠΑ στο ΣΑ το ΟΗΕ
- Τουρκία: Με δικαστική εντολή αποφυλακίστηκε ο δημοσιογράφος που κατηγορήθηκε για «απειλή» κατά του Ερντογάν
- Σομαλιλάνδη: Κατά της αναγνώρισής της η Ελλάδα στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα