Πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα χαρακτηρίζει την κρίση χρέους της Ευρώπης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καλώντας τις κορυφαίες χώρες της Ένωσης να επιδείξουν πολιτική ανδρεία και να «βάλουν πλάτη» σε χώρες όπως η Ελλάδα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Η διάσωση της Ελλάδας είναι ωφέλιμη για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία -και εφικτή- υπογραμμίζει ο Πούτιν, ο οποίος επιστρέφει στο Κρεμλίνο το 2012.

Πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα χαρακτήρισε την κρίση χρέους της Ευρώπης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καλώντας τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης να επιδείξουν πολιτική ανδρεία και να «βάλουν πλάτη» σε χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Μιλώντας σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό γιατί για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά «οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί ορισμένη πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων».

Κατά τον Ρώσο ηγέτη, που επιστρέφει στο Κρεμλίνο το 2012, «το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην Ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2% του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα: κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1-1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το ‘σηκώσει’ η Ευρωζώνη».

«Σε τελική ανάλυση αυτό [σ.σ. η διάσωση της Ελλάδας] είναι ωφέλιμο για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, «γιατί κάτι πρέπει να γίνει, αλλά και γιατί ο,τιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία δυστυχώς».

Προσέθεσε μάλιστα ότι κατά την άποψή του οι χώρες των BRICS [σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν.Αφρική] δεν έχουν να παίξουν στην περίπτωση αυτή κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, διότι «τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές, για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τον Πούτιν «δόξα τω Θεώ προς το παρόν δεν υπάρχει πουθενά τραπεζική κρίση, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα με τα δημοσιονομικά, αλλά αυτά δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε οποιεσδήποτε τραγικές συνέπειες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

«Πολύ περισσότερο που οι ηγέτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, Γαλλίας και Γερμανίας, ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τη δυνατότητα υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων λόγω των κρίσεων χρέους σε μεμονωμένες χώρες της Ευρωζώνης» σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας «πολύ θετικό σημάδι» την εξέλιξη αυτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr