Επιβολή εμπορικών κυρώσεων για την υποτίμηση του γουάν ψήφισε η αμερικανική Γερουσία
Σε εμπορικό «πόλεμο» εκτιμάται πως οδεύουν ΗΠΑ - Κίνα, μετά από την υιοθέτηση από την αμερικανική Γερουσία σχεδίου νόμου που προβλέπει την επιβολή εμπορικών κυρώσεων, στην περίπτωση που δεν αυξηθεί η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος γουάν.
Σε εμπορικό «πόλεμο» εκτιμάται πως οδεύουν ΗΠΑ – Κίνα, μετά από την υιοθέτηση από την αμερικανική Γερουσία σχεδίου νόμου που προβλέπει την επιβολή εμπορικών κυρώσεων, στην περίπτωση που δεν αυξηθεί η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος γουάν.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αύξηση της ισοτιμίας του γούαν, αποβλέπει στον έλεγχο των εξαγωγών, ενώ όσο η Κίνα κρατά την αξία του νομίσματός της σε χαμηλά επίπεδα, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στις διεθνείς αγορές.
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών ωστόσο, προειδοποίησε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να πείσει την κυβέρνηση του να αντιτεθεί στη νομοθεσία επιβολής κυρώσεων στη περίπτωση που δεν ανατιμηθεί του γούαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Όλγα Κεφαλογιάννη: Οι οικογενειακές υποθέσεις, ιδίως όταν αφορούν ανήλικα παιδιά, δεν προσφέρονται για εκβιασμούς ή πολιτική εκμετάλλευση
- Ο Μουρίνιο άρχισε τα όργανα για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης
- «Δεν ξέρω τι εννοούσα» – Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ διαλύει τις φήμες σχετικά με την αμφιφυλόφιλη σεξουαλικότητά του
- Ισπανία: Τα αίτια που προκάλεσαν τη σιδηροδρομική τραγωδία – Τι έδειξε το πρώτο πόρισμα
- Καφές: Η Βραζιλία ζητά διευκρινίσεις για τον δασμό 50% των ΗΠΑ στον στιγμιαίο καφέ
- Γαλλία: Οι αρχές απαγόρευσαν αντιμεταναστευτική συγκέντρωση Βρετανών ακροδεξιών
