
Καταλήψεις σε γκαράζ δήμων και ΧΥΤΑ πραγματοποιεί Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κατάληψη σε γκαράζ των δήμων και ΧΥΤΑ πραγματοποιεί από τη Δευτέρα και για 48 ώρες -μέχρι την έναρξη της απεργίας που έχουν προκηρύξει για την προσεχή Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ- οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής. Υπό κατάληψη βρίσκεται ήδη ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης του νομού Θεσσαλονίκης.
Κατάληψη σε γκαράζ των δήμων και ΧΥΤΑ πραγματοποιεί από τη Δευτέρα και για 48 ώρες -μέχρι την έναρξη της απεργίας που έχουν προκηρύξει για την προσεχή Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ- οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής.
Υπό κατάληψη βρίσκεται ήδη ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης του νομού Θεσσαλονίκης.
Από τις σχεδιαζόμενες καταλήψεις είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Την κινητοποίηση εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, και από εκεί θα κάνουν πορεία με προορισμό την Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έχει προγραμματισθεί η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προειδοποιεί παράλληλα ότι «σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει από τους Δήμους στοιχεία ή πίνακες με ονόματα υπαλλήλων για την ένταξη τους στην εργασιακή εφεδρεία, η κατάληψη του γραφείου προσωπικού του Δήμου και η αποτροπή αποστολής κάθε τέτοιας βεβαίωσης θα αποτελέσει την πρώτη αντίδραση των εργαζομένων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Apple μετέδωσε αγώνα του MLS γυρισμένο εξ ολοκλήρου με iPhone
- Πάτρα: Τροχαίο με παράσυρση παιδιού – Διακομίστηκε με ελαφρά τραύματα στο Καραμανδάνειο
- Ο Γκόρντον Μπανκς, το Μουντιάλ του 1970 και η CIA
- Αυτή είναι η ασθένεια που έπασχε ο Παρασκευάς Άντζας – Τι είναι η νόσος του κινητικού νευρώνα (ALS)
- Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,18 δισ. στο πρώτο τετράμηνο του 2026
- Δήμος Αμαρουσίου: Περιβαλλοντική έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της ΠΕ5–Αγία Φιλοθέη–Δηλαβέρη
