Και η Ορχήστρα της ΕΡΤ με την Χ. Αλεξίου στο Αφιέρωμα του Νίνο Ρότα
Την ερμηνεύτρια και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ πλαισιώνουν ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης στην επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος, ο Πάνος Παπαδόπουλος στη σκηνοθετική επιμέλεια, ο Κώστας Παπαδούκας στις ενορχηστρώσεις και η Ελευθερία Ντεκώ στους φωτισμούς.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ρεπερτόριο της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ κατέχει ξεχωριστή θέση η παγκόσμια κινηματογραφική και θεατρική μουσική και ιδιαίτερα αυτή του 20ου αιώνα, με έργα που δεν περιλαμβάνουν συνήθως στα προγράμματά τους οι συμφωνικές ορχήστρες.
Οι έξι μοναδικές βραδιές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αγαπημένες μελωδίες από ταινίες των Φεντερίκο Φελίνι, Φράνκο Τζεφιρέλι, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Λίνα Βερτμίλερ, Λουκίνο Βισκόντι, όπως “Dolce Vita”, “La Strada”, «Νύχτες της Καμπίρια», “8 1/2”, “Amarcord”, «Λευκός Σεΐχης», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Noνός» και «Νονός 2», «Μια ιστορία έρωτος και αναρχίας», «Ο Ρόκο και τα αδέλφια του», «Ο Γατόπαρδος» κ.α.
| «ΘΕΑΤΡΟΝ» – ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ‘‘ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ’’ Πειραιώς 254, Ταύρος Αίθουσα «Αντιγόνη» Τηλ. 212 254 0300 www.theatron254.gr |
- Ψεύτικοι έρωτες και επιχειρήσεις λάσπης: Η OpenAI αποκαλύπτει πώς το ChatGPT έγινε εργαλείο εξαπάτησης
- Κρήτη: Καρέ – καρέ η πρόσκρουση ΙΧ σε βιτρίνα μίνι μάρκετ στο Ηράκλειο [βίντεο σοκ]
- Ανδρουλάκης: Δικαίωση η απόφαση για την υπόθεση του Predator – Μεγάλη ήττα για το παρακράτος του συστήματος Μαξίμου
- Ηράκλειο: Ιδιώτες προτείνουν στο υπουργείο Μετανάστευσης να νοικιάσει αγροτεμάχια για δομή μεταναστών
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται την 1η Μαρτίου με συναρπαστικές προσφορές
- Μαρόκο: Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Ελ Κααμπί (pic)