Παρατείνεται η απαγόρευση του short selling σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία
Την παράταση της απαγόρευσης του short selling στα χρηματιστήρια της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας ανακοίνωσε το αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο εποπτείας ESMA. H απαγόρευση της πρακτικής παρατείνεται για τη Γαλλία και την Ιταλία μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ στην Ισπανία «μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες στην αγορά».
Την παράταση της απαγόρευσης του short selling στα χρηματιστήρια της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας ανακοίνωσε το αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο εποπτείας ESMA.
H απαγόρευση της πρακτικής παρατείνεται για τη Γαλλία και την Ιταλία μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ στην Ισπανία «μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες στην αγορά».
Εντός της Ευρωζώνης, το short selling έχει επίσης παγώσει και στην Ελλάδα αλλά και στο Βέλγιο (επ’ αόριστον).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός