Έντονες αντιδράσεις από τον ξενοδοχειακό κλάδο για το ειδικό τέλος ακινήτων
Για αιφνιδιασμό του ξενοδοχειακού κόσμου με αφορμή το ειδικό τέλος στα ακίνητα κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι ρυθμίσεις καταβαραθρώνουν την ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού προϊόντος και φορτώνουν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με επιβαρύνσεις δυσανάλογες της οικονομικής θέσης και αντοχής τους. Ακόμη η ΠΟΞ μιλά για μη ισότιμη μεταχείριση στην επιβολή του τέλους ανάμεσα στους κλάδους.
Για αιφνιδιασμό του ξενοδοχειακού κόσμου με αφορμή το ειδικό τέλος στα ακίνητα κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι ρυθμίσεις καταβαραθρώνουν την ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού προϊόντος και φορτώνουν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με επιβαρύνσεις δυσανάλογες της οικονομικής θέσης και αντοχής τους.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΞ κάνει λόγο για μη ισότιμη μεταχείριση στην επιβολή του τέλους ανάμεσα στους κλάδους, δεδομένου ότι με το επιχείρημα του εξαγωγικού προσανατολισμού, δικαίως, εξαιρούνται τα ακίνητα άλλων παραγωγικών κλάδων (βιομηχανία, βιοτεχνία), ενώ την ίδια στιγμή ο κατ’ εξοχήν εξαγωγικός κλάδος, ο τουρισμός, επιβαρύνεται υπέρμετρα.
Όπως τονίζουν οι ξενοδόχοι, ανατράπηκαν ουσιαστικά, όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του εν λόγω τέλους, αφού από έκτακτο τείνει να μετατραπεί σε ετήσιο (ήδη προβλέπεται η ισχύς του έως το 2014), η καθολική εφαρμογή (η αρχή «όλοι πληρώνουν») έχει ήδη χαθεί, καθώς έχουν προβλεφθεί ρητά, εξαιρέσεις πολλών επαγγελματικών χώρων πλην αυτών των ξενοδοχείων, ενώ οι συντελεστές προσδιορισμού των επιβαρύνσεων, έχουν κατά πολύ αυξηθεί και θα αυξάνουν, εφόσον, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου, επίκειται και αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταΰγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες
- Ψυχομαγεία, Ταρώ και Θάνατος – Ο Αλεχάντρο Χοντορόφσκι είναι έτοιμος να πεθάνει με έναν «μεγάλο οργασμό»
- Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’ 1-0: Το γκολ του Μπλανκ έκρινε τον αγώνα (vid)
- Συρία: Στην κομβική πόλη Ράκα εισέβαλε ο κυβερνητικός στρατός – Μάχες με τους Κούρδους, ποιος ελέγχει τι

