
«Στοίχημα η ανάπτυξη, η Ελλάδα δεν είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ΕΕ» λέει ο Γκάιντερ
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ υπογράμμισε από την Ουάσινγκτον ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης συνιστά μεγαλύτερη πρόκληση από το χρέος και ότι τα κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην υποστήριξη της ανάπτυξης. O Γκάιτνερ απέφυγε μάλιστα να ρίξει «λάδι στη φωτιά» της σεναριολογίας αρνούμενος να απαντήσει σε ερώτηση για πιθανές επιπτώσεις ελληνικής χρεοκοπίας στην αμερικανική οικονομία, σημειώνοντας τις δεσμεύσεις της ΕΕ πως δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γίνει μία νέα Lehman Brothers.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ υπογράμμισε από την Ουάσινγκτον ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης συνιστά μεγαλύτερη πρόκληση από το χρέος και ότι τα κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην υποστήριξη της ανάπτυξης.
«Η ανάπτυξη είναι πιο αδύναμη» σε παγκόσμια κλίμακα «και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η ανάπτυξη συνιστά μεγαλύτερη πρόκληση για ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε ο Γκάιτνερ, αναφέροντας πως τα κράτη θα πρέπει να υιοθετήσουν «μια αντίστοιχη δημοσιονομική πολιτική».
O Γκάιτνερ απέφυγε μάλιστα να ρίξει «λάδι στη φωτιά» της σεναριολογίας αρνούμενος να απαντήσει σε ερώτηση για πιθανές επιπτώσεις ελληνικής χρεοκοπίας στην αμερικανική οικονομία, σημειώνοντας τις δεσμεύσεις της ΕΕ πως δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γίνει μία νέα Lehman Brothers.
Oι Ευρωπαίοι ηγέτες, σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός, «βρίσκονται αντιμέτωποι με ζητήμα πολύ μεγαλύτερα από εκείνο της Ελλάδας», όπως μεταδίδει το MarketWatch.
Ο Γκάιντερ θα συναντηθεί με τους ομολόγους από τις χώρες της G20, και το επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι φυσικά η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, που συνέστησε στους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Eurorgroup της προηγούμενης εβδομάδας να κινηθούν στην κατεύθυνση στήριξης του EFSF, σημείωσε την πεποίθησή του πως οι Ευρωπαίοι «θα δράσουν με περισσότερη αποφασιστικότητα τους ερχόμενους μήνες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο αγχώδης Ιταλός διαιτητής του τελικού του Conference League και οι ασκήσεις οραματισμού!
- Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Ηλεία – Που εντοπίζεται το επίκεντρο
- Καθυστερήσεις στην συμφωνία για ΗΠΑ και Ιράν, εξαιτίας της ορολογίας για τα πυρηνικά και τις κυρώσεις
- Βασίλισσα Ελισάβετ: Παράταση για την έκθεση μόδας που σπάει κάθε ρεκόρ – Οι τρεις κανόνες του στιλ ως όπλο
- Stoiximan GBL: Πότε θα διεξαχθούν είναι οι ημιτελικοί του πρωταθλήματος – Αυτές είναι οι ημερομηνίες
- Κρήτη: Θρίλερ με τις γέννες και τα παιδιά της 25χρονης – Βίντεο ντοκουμέντο πριν μεταφέρει στο νοσοκομείο το 3χρονο κοριτσάκι



