Γυναίκα-σύμμαχος του Πούτιν στην προεδρία της ρωσικής Άνω Βουλής
Μία γυναίκα, η πρώην κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης και στενή σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βαλεντίνα Ματβιένκο, αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα ηνία της ρωσικής Άνω Βουλής, κατακτώντας ένα από τα σημαντικότερα -σε θεωρητικό επίπεδο- πολιτικά αξιώματα στη χώρα. Η 62χρονη Ματβιένκο -που έχει διατελέσει πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα- εξελέγη ομόφωνα στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, στο οποίο κυρίαρχη δύναμη είναι η Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μία γυναίκα, η πρώην κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης και στενή σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βαλεντίνα Ματβιένκο, αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα ηνία της ρωσικής Άνω Βουλής, κατακτώντας ένα από τα σημαντικότερα -σε θεωρητικό επίπεδο- πολιτικά αξιώματα στη χώρα.
Η Ματβιένκο εξελέγη ομόφωνα στην προεδρία του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, στο οποίο κυριαρχεί η Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η πρώην κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, γενέτειρας του Πούτιν και δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο αξίωμα.
Η ίδια έχει διατελέσει κατά το παρελθόν πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα.
Ο προηγούμενος πρόεδρος της Άνω Βουλής, Σεργκέι Μινόροφ, είχε αποπεμφθεί το Μάιο μετά την άσκηση κριτικής στην Ματβιένκο, περιγράφοντας την Αγία Πετρούπολη ως μία από τις πιο διεφθαρμένες πόλεις της Ρωσίας.
Προκειμένου να τον αντικαταστήσει η Βαλεντίνα Ματβιένκο έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Αυγούστου, εξασφαλίζοντας μία αμφιλεγόμενη νίκη με ποσοστό άνω του 95% των ψήφων -εν μέσω κατηγοριών της αντιπολίτευσης για νοθεία.
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έχει περιορισμένες εξουσίες και θεωρείται ευρέως ως το σώμα που τυπικά επικυρώνει τους νόμους που υιοθετεί η Δούμα (Κάτω Βουλή).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας: Συμμαχία Ελλάδας και Ισραήλ για drones και υποβρύχια – Μήνυμα Κατζ στην Τουρκία για το Αιγαίο
- «Το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω ζωγράφος»: Έκθεση φωτίζει τον κόσμο του Ντέιβιντ Λιντς, πέρα από τον κινηματογράφο
- Αναχρονισμού συνέχεια από το περιβάλλον Καρυστιανού: Ο δικηγόρος της θέλει μοναρχία και μοιχεία να τεθούν σε… διαβούλευση
- Ο Τζολάκης και ο Μουζακίτης αποθέωσαν τον Κωστούλα, για το «ψαλιδάκι»
- Κατασκευή κατοικιών και άλλων υποδομών κοινωνικού χαρακτήρα θέλει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
- Betsson: Giveaway Εισιτηρίων για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson χωρίς την προϋπόθεση κατάθεσης
