«Σοβαρότατο λάθος» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ευρώπη και στροφή της προς Ανατολάς, σχολιάζοντας έμμεσα τις τελευταίες δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι.

«Δεν μπορούμε να χάσουμε την Τουρκία» τονίζει ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, επισημαίνοντας ότι το Παρίσι και το Βερολίνο πρέπει να πεισθούν να αλλάξουν την πολιτική τους.

«Πρέπει να πείσουμε την Γαλλία και την Γερμανία να ακολουθήσουν την δική μας εξωτερική πολιτική προς την Τουρκία, διότι η απομάκρυνσή της θα ήταν ένα σοβαρότατο λάθος» υπογραμμίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Il Messaggero.

Σύμφωνα με τον Φρατίνι, «η Ιταλία έχει αναλάβει εδώ και χρόνια τον ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης σε ότι αφορά την προσέγγιση της Ευρώπης από μέρους της Τουρκίας, διότι ήξερε ότι βρίσκοντας συνεχώς κλειστή την πόρτα, η Άγκυρα θα κοίταζε προς Ανατολάς».

«Οι πρόσφατες αντι-ισραηλινές δηλώσεις του [Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ] Ερντογάν, αποτελούν ένα ανησυχητικό μήνυμα» επισημαίνει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ