
Σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος παρουσιάζει τη Δευτέρα ο Μπ.Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ένα σχέδιο που προβλέπει την μείωση του ελλείμματος κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια, με περίπου το μισό από το ποσό αυτό να υπολογίζει πως θα προέλθει από την υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρήσεων στη χώρα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ένα σχέδιο που προβλέπει την μείωση του ελλείμματος κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια, με περίπου το μισό από το ποσό αυτό να υπολογίζει πως θα προέλθει από την υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρήσεων στη χώρα.
«Θα πει ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο αφαιρεί μια δεκάρα από το πρόγραμμα Medicare στο οποίο βασίζονται οι ηλικιωμένοι χωρίς να ζητά από τους πλουσιότερους Αμερικανούς και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις να πληρώσουν αυτό που δίκαια τους αναλογεί» πρόσθεσε.
Ο διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Νταν Πφάιφερ ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι ο φόρος θα πάρει τη μορφή «ενός είδους ΕΕΦ (Εναλλακτικού Ελάχιστου Φόρου)», για ανθρώπους με πολύ υψηλά εισοδήματα, ώστε να διασφαλίζεται ότι πληρώνουν τουλάχιστον τους ίδιους φόρους με τις οικογένειες που έχουν μεσαία εισοδήματα.
Για τον φόρο χρησιμοποιείται ο όρος «φόρος Μπάφετ», ο οποίος παραπέμπει στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, που είχε γράψει φέτος σε άρθρο του ότι οι πλούσιοι, όπως ο ίδιος, πληρώνουν λιγότερους φόρους χάρη σε παραθυράκια στο φορολογικό κώδικα, που οφείλονται σε ένα «Κογκρέσο φιλικό στα μεγάλα πορτοφόλια».
Το Κογκρέσο, πάντως, έχει την δυνατότητα να αγνοήσει τις προτάσεις του και οι Ρεπουμπλικάνοι -που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων- λένε ότι δεν θα συμφωνήσουν στις αυξήσεις φόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανδρουλάκης: Manual Μητσοτάκη να πετά τις δικογραφίες στον κάδο των αχρήστων – Αξιακή η μάχη των εκλογών
- Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων μπλόκαρε τη δημοσίευση μελετών που έβρισκαν τα εμβόλια ασφαλή
- Ο «πόλεμος» των Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι τελείωσε – Οι δικηγόροι τους πανηγυρίζουν
- Ευρωπαϊκή ναυτιλία: Από τις κυρίαρχες παγκοσμίως – Στα 148,7 δισ. ευρώ η συμβολή της στην οικονομία της ΕΕ
- Τέλος εποχής για τη Μονακό: Οι παίκτες που φεύγουν το καλοκαίρι από το Πριγκιπάτο
- Διεκόπησαν δρομολόγια του Προαστιακού λόγω φωτιάς στην περιοχή της Νέας Ζωής

