Θητεία ενός έτους για τους εκλεγμένους με το παλαιό σύστημα πρυτάνεις
Θητεία-εξπρές ενός ακαδημαϊκού έτους μόνο θα κάνουν οι σημερινοί πρυτάνεις όλων των πανεπιστημίων μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τη λειτουργία τους, έστω και αν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους φέτος, ακόμα και πριν από λίγες ημέρες όπως λ.χ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και αλλού.
Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο για την ομαλή μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων που απέστειλε χθες σε όλα τα ιδρύματα το υπουργείο Παιδείας, προσδιορίζοντας το χρονοδιάγραμμα για τη θητεία και τη λειτουργία των υφιστάμενων οργάνων διοίκησής τους.
Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, η θητεία των πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων που έχουν εκλεγεί σύμφωνα με το προηγούμενο νομικό πλαίσιο, λήγει στις 31-8-2012. Μέχρι τη λήξη της θητείας τους ασκούν τις αρμοδιότητες που προβλέπονται σε αυτό.
Οι νέοι πρυτάνεις θα εκλεγούν κατόπιν διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος και ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες υποψηφιότητες που θα προκρίνουν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης, θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και θα ασκούν διευρυμένες διοικητικές αρμοδιότητες.
Επίσης, η σύγκλητος κάθε ιδρύματος εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο μέχρι την πρώτη συγκρότηση του Συμβουλίου κάθε ιδρύματος, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Kαταστροφική συμφωνία» η εξαγορά της Warner Bros. από το Netflix για την Τζέιν Φόντα
- Τροχαίο στο Παλαιό Φάληρο: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από σύγκρουση με άλλο όχημα
- Μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη τη χώρα – Κλιμακώνουν οι αγρότες και πιέζουν την κυβέρνηση [Live χάρτης]
- Stoiximan GBL: «Μάχη» Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο ΣΕΦ, υποδέχεται τον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός
- Αυτά είναι τα 8 σημεία στην Αττική που μπαίνουν οι «έξυπνες» κάμερες ως τέλος του έτους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
