
Στρατιωτικές ενισχύσεις του Ισραήλ στη Δ.Όχθη εν όψει της προσφυγής των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ
Ο ισραηλινός στρατός αναπτύσσει ενισχύσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη καθώς προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθούν παλαιστινιακές διαδηλώσεις υποστήριξης στο αίτημα για την ένταξη στον ΟΗΕ ενός Κράτους της Παλαιστίνης, το οποίο θα κατατεθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ισραηλινή εφημερίδα, σχεδόν 1.500 στρατιώτες, έχουν κινητοποιηθεί για το σκοπό αυτό, ενώ έχουν ενισχυθεί και οι μονάδες που βρίσκονταν ήδη στα κατεχόμενα.
Ο ισραηλινός στρατός αναπτύσσει ενισχύσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη καθώς προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθούν παλαιστινιακές διαδηλώσεις υποστήριξης στο αίτημα για την ένταξη στον ΟΗΕ ενός Κράτους της Παλαιστίνης, το οποίο θα κατατεθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γιεντιότ Αχρονότ», επιπλέον τρία τάγματα εφέδρων, δηλαδή σχεδόν 1.500 στρατιώτες, έχουν κινητοποιηθεί για το σκοπό αυτό, ενώ έχουν ενισχυθεί και οι μονάδες που βρίσκονταν ήδη στα κατεχόμενα.
Εξάλλου ένα τέταρτο τάγμα εφέδρων αναπτύχθηκε στη Δυτική Όχθη για την περίπτωση που θα χρειαστεί να αντικαταστήσει ένα τάγμα που θα σταλεί ενδεχομένως στα σύνορα με την Αίγυπτο.
Ο διοικητής της κεντρικής περιφέρειας του Ισραήλ, η οποία καλύπτει τη Δυτική Όχθη, ο στρατηγός Άβι Μιζραχί, έδωσε αυστηρές οδηγίες στο στρατό να ενεργήσει με αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει την αιματοχυσία σε περίπτωση που σημειωθούν ταραχές.
Για το σκοπό αυτό, οι ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη έχουν εφοδιαστεί με μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού για την καταστολή ταραχών (δακρυγόνα κλπ.) ώστε να αποφύγουν να ανοίξουν πυρ με πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών.
Εξάλλου ο στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του γύρω από οικισμούς τόσο για να τους προστατεύσει όσο και για να αποτρέψει αντιπαλαιστινιακές επιθέσεις από εξτρεμιστές εποίκους, οι οποίες έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, Ισραηλινοί έποικοι έβαλαν την Πέμπτη φωτιά σε τρία παλαιστινιακά αυτοκίνητα κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης.
Στις 9 Σεπτεμβρίου, έποικοι έγραψαν σε ένα τέμενος και στο πανεπιστήμιο Μπιρ Ζέιτ, κοντά στη Ραμάλα, συνθήματα όπως «Θάνατος στους Άραβες» και άλλα προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ.
Ήταν το τρίτο τζαμί που υφίστατο βανδαλισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νάουσα: Το «πείραμα» που μπορεί να αλλάξει τα πάντα – Ο Δήμαρχος μιλάει στο in
- ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 46χρονος για παιδική πορνογραφία – Είχε χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης
- Πώς θα διορθώσετε λάθη στις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις – Τα βήματα
- Ηνωμένα Έθνη: 47 γυναίκες και κορίτσια σκοτώνονταν καθημερινά στον πόλεμο στην Γάζα
- Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με πρόστιμα Γιαννακόπουλο και Αταμάν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Αδημοσίευτα σκίτσα του «Γουίνι το Αρκουδάκι» αποκαλύπτουν πώς γεννήθηκε ο ήρωας



