Ξενάγηση στου Φιλοπάππου διοργανώνουν οι atenistas
Το απόγευμα της Κυριακής, οι atenistas ανηφορίζουν στον λόφο του Φιλοπάππου, προσφέροντας τη δυνατότητα ξενάγησης σε όσους το επιθυμούν. Στη συνέχεια θα διοργανωθεί στο πλάτωμα της Μελίτης συναυλία του Γιώργη Χριστοδούλου.
Το απόγευμα της Κυριακής, οι atenistas ανηφορίζουν στον λόφο του Φιλοπάππου, προσφέροντας τη δυνατότητα ξενάγησης σε όσους το επιθυμούν. Στη συνέχεια θα διοργανωθεί στο πλάτωμα της Μελίτης συναυλία του Γιώργη Χριστοδούλου.
Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 18:30 το απόγευμα.
Μετά από πρόταση των atenistas και τη θετική απόκριση και άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η ξενάγηση θα γίνει συνοδεία Αρχαιολόγων της Α’ Εφορείας.
Οι αρχαιολόγοι θα αποκαλύψουν άγνωστες διαδρομές και θα προσπαθήσουν να μυήσουν τους περιηγητές στα μυστικά των αρχαίων αθηναϊκών συνοικιών Κοίλης και Μελίτης που βρίσκονταν στο λόφο.
Και την ώρα που θα ολοκληρώνεται η βόλτα, γύρω στις 19:30, θα διοργανωθεί στο πλάτωμα της Μελίτης (με θέα από τη μια το λόφο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα κι από την άλλη τη θάλασσα του Σαρωνικού) συναυλία του Γιώργη Χριστοδούλου.
Ο τραγουδιστής προθυμοποιήθηκε να τραγουδήσει unplugged μία σειρά από τραγούδια, τα οποία -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- μιλούν για την Αθήνα.
Έναρξη Συναυλίας: 19:30, στο πλάτωμα της Μελίτης (πρόσβαση πεζή μέσω Φιλοπάππου και από τον Περιφερειακό Φιλοπάππου, Άνω Πετράλωνα)
Έναρξη ξενάγησης: 18:30 Διον. Αρεοπαγίτου & Απ. Παύλου, είσοδος Φιλοπάππου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»


