Και με συμμετοχή χαμηλότερη του 90% θα τρέξει το roll over
Δεν θα αποτελέσει λόγο ακύρωσης του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) ενδεχόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα κινείται οριακά χαμηλότερα του 90%. Σύμφωνα με το Reuters, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε την Παρασκευή από την Πολωνία πως ποσοστό συμμετοχής των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων οριακά κάτω του στόχου του 90% δεν θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα
Δεν θα αποτελέσει λόγο ακύρωσης του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) ενδεχόμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα κινείται οριακά χαμηλότερα του 90%.
Σύμφωνα με το Reuters, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε την Παρασκευή από την Πολωνία πως ποσοστό συμμετοχής των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων οριακά κάτω του στόχου του 90% δεν θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει με ακύρωση του προγράμματος, αν το ποσοστό συμμετοχής δεν φτάσει το 90%, ώστε να μετακυλιστούν ομόλογα ύψους 135 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων ανέρχεται στο 92% του στόχου συμμετοχής των ιδιωτών που έθεσαν η Ελλάδα και η Ευρωζώνη με περισσότερα από 400 τραπεζικά ιδρύματα κα ασφαλιστικές εταιρείες από 57 χώρες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να υπαχθούν στη διαδικασία.
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους φέρεται να έχει ενημερωθεί μέχρι σήμερα για το ενδιαφέρον συμμετοχής ιδιωτών που διακρατούν το 82% των ελληνικών ομολόγων που εκπνέουν έως το 2020.
Πάντως, η πρόοδος αυτή ικανοποιεί την κυβέρνηση που ήδη μιλά για πολύ θετικά αποτελέσματα και θεωρεί πως ότι η συμμετοχή θα αγγίξει το 90%, καθώς ακόμη οι εποπτικές αρχές κάθε χώρας συγκεντρώσουν τις μη-δεσμευτικές απαντήσεις των ομολογιούχων και αρκετές δεν έχουν στείλει τα στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Κιμ Καρντάσιαν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο άλλαξε το όνομά της πριν από 18 χρόνια
- Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη αύριο στα Μέγαρα για την καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
- Κλήρωση: Δείτε ποιοι είναι οι 12 όμιλοι του Μουντιάλ 2026 (pic)
- Μαρουάν Μπαργούτι: Η οικογένεια του ηγέτη της Φατάχ καταγγέλλει ότι υφίσταται βασανιστήρια στο Ισραήλ
- Θεσσαλονίκη: Αγρότες έντυσαν με… λαμπιόνα τα τρακτέρ τους – Χριστούγεννα στα μπλόκα
- Η απονομή του τροπαίου του League Cup στον Ολυμπιακό (pics+vid)
