Προς τετραήμερη εργασία και μείωση απολαβών κατά 10% στον ΟΤΕ
Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ την Πέμπτη, καθώς -όπως όλα- δείχνουν θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού θα είναι η εφαρμογή τετραήμερης εργασίας για το σύνολο του προσωπικού, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο για μείωση της τάξης του 10% στις μηνιαίες απολαβές.
Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ την Πέμπτη, καθώς -όπως όλα- δείχνουν θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού Μ. Τσαμάζ θα είναι η εφαρμογή τετραήμερης εργασίας για το σύνολο του προσωπικού, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο για μείωση της τάξης του 10% στις μηνιαίες απολαβές.
Έπειτα από τρεις μήνες διαβουλεύσεων μεταξύ της διοίκησης του οργανισμού και της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν βρέθηκε κοινή γραμμή σε ό,τι αφορά τη μείωση του μισθολογικού κόστους, ώστε ο οργανισμός να ανακάμψει και να γίνει πάλι ανταγωνιστικός. Πρόθεση της διοίκησης είναι να μειωθεί αυτό το κόστος κατά 300 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.
Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την πλευρά των εργαζομένων («πάγωμα» των μισθών, μείωση των απολαβών στα διευθυντικά στελέχη, αναδιάρθρωση των θυγατρικών και μείωση της διαφημιστικής δαπάνης) εκτιμάται από τη διοίκηση ότι θα εξοικονομήσουν για τον οργανισμό 15 εκατ. ευρώ ετησίως και σήμερα κιόλας θα ενημερωθεί η ΟΜΕ-ΟΤΕ ότι οι προτάσεις αυτές δεν γίνονται δεκτές.
Από τη διοίκηση του οργανισμού επισημαίνουν σχετικά με τις προτάσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ ότι περικοπές στις απολαβές των διευθυντικών στελεχών έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ και η διαφημιστική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 30%.
Στόχος της διοίκησης είναι να εξοικονομηθούν 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Το 2010 το κόστος του προσωπικού έφτασε τα 720 εκατ. ευρώ και η διοίκηση εκτιμά πως υπάρχει αρκετό «λίπος» για να περιοριστεί το ποσό αυτό, σε μια περίοδο που τα μεγέθη του ΟΤΕ πλήττονται από τον ανταγωνισμό, αλλά και τους περιορισμούς της ρυθμιστικής αρχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ανδρουλάκης απάντησε με Tik Tok στο viral βίντεο νεαρής για την τρέλα που επικρατεί στα ενοίκια
- Βόλος: Τη Δευτέρα απολογείται η μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία – Είχε 9 φωτογραφίες της 7χρονης κόρης στο κινητό
- Αίγιο: Βίντεο-ντοκουμέντο από κινηματογραφική διάρρηξη κοσμηματοπωλείου
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 300 προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ – Τραυματίστηκε μία 21χρονη και ένας αστυνομικός
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ
- Αποσύρεται διαφήμιση σοκολάτας έπειτα από καταγγελία για σκηνές βίας
