Πτώσης συνέχεια για τις γαλλικές τραπεζικές μετοχές εν μέσω φημών για «πάγωμα» της διατραπεζικής αγοράς
Μεγάλες απώλειες σημειώνουν και την Τρίτη οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η οποία απειλεί να «παγώσει» τη διατραπεζική αγορά χρήματος. Διαψεύδει η BNP Paribas τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τα αμερικανικά κεφάλαια δεν δανείζουν πλέον σε δολάρια τις γαλλικές τράπεζες, δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται -ανώνυμες- δηλώσεις από στελέχη της ίδιας της τράπεζας!
Μεγάλες απώλειες σημειώνουν και την Τρίτη οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η οποία απειλεί να «παγώσει» τη διατραπεζική αγορά χρήματος.
Η μετοχή της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας, BNP Paribas, υποχώρησε έως 12% μετά από δημοσίευμα στην Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η BNP αντιμετωπίζει προβλήματα στην άντληση ρευστότητας σε δολάρια
Η διοίκηση της τράπεζας διέψευσε αυτό το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείτοι -ανώνυμες- δηλώσεις από στελέχη της ίδιας της τράπεζας, λέγοντας ότι η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότησή της σε δολάρια ανέρχεται σε 60 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 36 δισ. προέρχονται από αμερικανικά funds.
Η μετοχή της Societe Generale έχασε το 3,2% της αξίας της και η Credit Agricole το 1,2%. Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται η υποβάθμιση του γαλλικού τραπεζικού κλάδου, λόγω της έκθεσης του στο ελληνικό χρέος.
Ενδεικτικό των ανησυχιών των επενδυτών για τις γαλλικές τράπεζες είναι το γεγονός από τις αρχές του 2011 έχουν χάσει πάνω από το 50% της χρηματιστηριακής τους αξίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η σκοτεινή πίεση πίσω από τη Λάτσιο
- Πώς η γήρανση του πληθυσμού επιβαρύνει τα συνταξιοδοτικά συστήματα της Ευρώπης
- Ινδονησία: Πάνω από 900 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Στους 400 ανέρχονται οι αγνοούμενοι
- «Το κάνουν επίτηδες»: Η Σίντνεϊ Σουίνι ντύθηκε Mαρ-α-Λάγκο και όλοι λένε το ίδιο για την μεταμφίεση της
- Τρόλεϊ: Από την Κυριακή το ξήλωμα καλωδίων του δικτύου
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΓΣ Περιστερίου
