Συνεργασία Σαντορίνης και Αυστρίας για επενδύσεις στον τουρισμό και τον πολιτισμό
Στο πλαίσιο του 33ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης ο Αυστριακός Πρέσβης, Dr. Michael Linhart, συναντήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 με τον Δήμαρχο Θήρας, κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο.
Στο πλαίσιο του 33ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης ο Αυστριακός Πρέσβης, Dr. Michael Linhart, συναντήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 με τον Δήμαρχο Θήρας, κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος κ. Ζώρζος ανέφερε ότι οι τρέχουσες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού είναι πολύ σημαντικές για την Ελλάδα προκειμένου να προσελκύσουν και μελλοντικά αλλοδαπούς τουρίστες στη χώρα: Στον τομέα αυτό ανήκουν και οι βελτιώσεις στον τομέα της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης υδάτινων πόρων και απορριμμάτων. Για τη Σαντορίνη είναι πολύ σημαντική και η βελτίωση των υποδομών μεταφοράς των τουριστών (τελεφερίκ). Σε όλους αυτούς τους τομείς ο Δήμαρχος κ. Ζώρζος διαβλέπει μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας με την Αυστρία και μεταφοράς τεχνογνωσίας. Πλήθος Αυστριακών επισκέπτεται κάθε χρόνο τη Σαντορίνη, η οποία θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο Πρέσβης κ. Linhart αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με το Δήμο Σαντορίνης στον τομέα του πολιτισμού. Ως αποκορύφωμα της συνεργασίας αυτής και ως δείγμα των στενών δεσμών μεταξύ Αυστρίας και Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011 μια συναυλία του αυστριακού μουσικού συνόλου Vienna Strauss Company στην οποία συμμετείχαν οι Έλληνες μουσικοί Αθηνά Καποδίστρια και Διονύσης Άννινος. Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση της επιτυχημένης πολιτιστικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης.
Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442