Συνεργασία Παπαϊωάννου με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία
Συνεργασία με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, για την καθυστέρηση έκδοσης των δύο αποφάσεων, που αφορούσαν την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση βιβλίων από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Συνεργασία με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, για την καθυστέρηση έκδοσης των δύο αποφάσεων, που αφορούσαν την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση βιβλίων από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός ζήτησε την εκτίμηση του κ. Καραβοκύρη για το θέμα, ενώ, όπως διευκρινίστηκε, ο κ. Παπαϊωάννου δεν αμφισβητεί τα σχετικά στοιχεία, που του έχει διαβιβάσει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
«Ουδέν σχόλιον» ήταν η απάντηση συνεργατών του υπουργού, όταν τους ζητήθηκε να πάρουν θέση στο αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, για κατάθεση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του αντιπρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαου Αγγελάρα, από το 2003 και μετά.
Ο κ. Αγγελάρας είναι ο πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, που εξέδωσε τη δεύτερη αρνητική απόφαση για την προμήθεια του χαρτιού.
Ο ίδιος, σε δήλωσή του, σημειώνει: «Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης, καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.
» Τέλος, έχω καθήκον να διασφαλίζω το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προεχόντως εξυπηρετείται με την τήρηση της αρχής της νομιμότητας.
» Αυτά εφαρμόσαμε οκτώ ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και κρίναμε και αποφασίσαμε επανειλημμένα (Απρίλιος και Ιούνιος 2011) σε παραδεκτό χρόνο ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια ‘χάρτου λευκού εκτυπώσεων’ του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων είναι παράνομη. Η κρίση μας αυτή ανακοινώθηκε (γραπτώς και προφορικώς) εγκαίρως στην υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
» Αυτή είναι και η μόνη αδιάψευστη αλήθεια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέγας Ελ Κααμπί: Εκλεψε ξανά την παράσταση – σούπερ γκολ με «ψαλιδάκι»! (vids)
- «Πόρτα» του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνητικές διαρροές για τις Ανεξάρτητες Αρχές
- Όταν οι Ναζί έκλεβαν τις καμπάνες από τις εκκλησίες για να φτιάξουν όπλα – Η κατάθεση της Άννα Φρανκ
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ έπληξαν εγκατάσταση φόρτωσης ναρκωτικών σε σκάφη στο έδαφος, λέει ο Τραμπ
- Αναχαιτίσεις UFO στον ουρανό της Ουάσινγκτον – Το μεγάλο μυστήριο που παραμένει άλυτο για πάνω από 70 χρόνια
- Πρώτος σε ψήφους στην Ανατολική Περιφέρεια του All Star Game ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
