
Δεκέμβριο η πρώτη δόση για τα αυθαίρετα, σε 30 μήνες η αποπληρωμή του προστίμου
Με σημαντικές αλλαγές ως προς τα πρόστιμα και τους χρόνους καταβολής των δόσεων ψηφίστηκε την Τετάρτη και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων και την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.
Με σημαντικές αλλαγές ως προς τα πρόστιμα και τους χρόνους καταβολής των δόσεων ψηφίστηκε την Τετάρτη και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων και την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που ενσωματώθηκαν στο νομοθέτημα:
- Όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι το Δεκέμβριο την πρώτη δόση αντί στους οκτώ μήνες που ίσχυε αρχικά.
- Αυξάνονται οι μήνες αποπληρωμής του προστίμου από 24 σε 30.
- Καταργείται η διάταξη που ρυθμίζει τον ακριβή αριθμό των ισόποσων δόσεων καταβολής και ο καθορισμός τους παραπέμπεται σε απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος.
- Μειώνονται περαιτέρω τα πρόστιμα για την «νομιμοποίηση» αυθαιρέτων που κτίστηκαν πριν το 1983 με το συντελεστή να διαμορφώνεται από 0,2 σε 0,15.
- Καταργείται από τη δημοσίευση του νόμου κάθε διάταξη που επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση σύνδεση αυθαίρετων κτισμάτων με δίκτυα κοινής ωφέλειας, και παύουν να ισχύουν βεβαιώσεις ή αποφάσεις που τυχόν έχουν εκδοθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
- Λαζόπουλος για τις 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα: «Οι γέροι άνθρωποι να το βουλώσουμε και να δούμε τι σκέφτονται οι νέοι»
- Νίκολιτς: «Αφελές το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή»
- H κρυφή σχέση του Κένεντι με τη Νταϊάνα – Αμοιβαία έλξη, Τζάκι και Μητέρα Τερέζα – «Υπέροχα πόδια»
- Η Γερουσία επικυρώνει τον Κέβιν Γουόρς ως νέο πρόεδρο της Fed, ενώ ο Τραμπ πιέζει για μείωση των επιτοκίων
- Μπενίτεθ: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, αλλά διαχειρίστηκε καλά το μομέντουμ ο Ολυμπιακός»

