Δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή επίθεση στην επέτειο της 11/9, λένε οι ΗΠΑ
Η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο, δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επίθεση στη μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Τόνισε, πάντως, ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σε εγρήγορση, την στιγμή που το και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε σε όσους Αμερικανούς πρόκειται να ταξιδέψουν τις ημέρες πριν και μετά την επέτειο να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί».
Η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο, δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επίθεση στη μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Τόνισε, πάντως, ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σε εγρήγορση.
«Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ή αξιόπιστες πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα ή κάποιες από τις οργανώσεις που διατηρεί (η Αλ Κάιντα) επαφές σχεδιάζουν επιθέσεις στις ΗΠΑ που θα συμπέσουν με τα δέκα χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου, ωστόσο, διατηρούμε υψηλό το επίπεδο επαγρύπνησης και υπάρχουν μέτρα ασφαλείας για να ανακαλύψουν και να εμποδίσουν σχέδια κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν αυτά προκύψουν» ανέφερε η υπουργός σε ανακοίνωσή της.
Σε κάθε περίπτωση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε σε όσους Αμερικανούς πρόκειται να ταξιδέψουν τις ημέρες πριν και μετά την επέτειο να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 300 προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ – Τραυματίστηκε μία 21χρονη και ένας αστυνομικός
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ
- Αποσύρεται διαφήμιση σοκολάτας έπειτα από καταγγελία για σκηνές βίας
- ΚΚΕ: Αλλεπάλληλες και έγκαιρες οι καταγγελίες του κόμματος για τον αμαρτωλό ρόλο του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ
- Το πολιτικό «φλερτ» του ΠΑΣΟΚ με τον Νικόλα Φαραντούρη
- Χορηγοί της… Εφορίας, Χάαλαντ και Σαλάχ


