Σε δύο γραμμές οι εστιάτορες για τον αυξημένο ΦΠΑ
Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι εστιάτορες για την επιβολή του αυξημένου ΦΠΑ 23%. Στη δεύτερη ημέρα της εφαρμογής του μέτρου, άλλοι καταστηματάρχες έχουν απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ άλλοι έχουν κάνει μικρές αυξήσεις στις υπηρεσίες τους. Οι περισσότεροι συμφωνούν, πάντως, πως -παρά τα όσα έχουν εξαγγελθεί- θα προσπαθήσουν να είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, για όσο αντέξουν.
αυξημένου ΦΠΑ 23%. Στη δεύτερη ημέρα της εφαρμογής του μέτρου, άλλοι
καταστηματάρχες έχουν απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ άλλοι έχουν
κάνει μικρές αυξήσεις στις υπηρεσίες τους.
Οι εστιάτορες συμμορφώθηκαν από χθες, Πέμπτη, με την αύξηση του ΦΠΑ κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, όπως φάνηκε και στις ταμειακές μηχανές τους.
Οι περισσότεροι, ωστόσο, δεν μετακύλησαν στους καταναλωτές το πρόσθετο βάρος, ενώ άλλοι επιφυλάχθηκαν για αυξήσεις ή και απολύσεις, σε συνάρτηση με την κίνηση που θα έχουν από εδώ και πέρα.
Την ίδια ώρα, πάντως, οι περισσότεροι συμφωνούν πως -παρά τα όσα έχουν εξαγγελθεί- θα
προσπαθήσουν να είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, για
όσο αντέξουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευρώ: H Βουλγαρία στο κατώφλι του ενιαίου νομίσματος
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Φτάνει! Η υπομονή είναι αρετή»
- Η AfD ετοιμάζεται να αλλάξει τη Γερμανία
- Απαγορεύσεις, AI slop και chatbots που δοξάζουν τον Χίτλερ: Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στα social media φέτος
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/12): Δράση με Stoiximan GBL και Premier League
- Οι αργίες και τα τριήμερα του 2026 – Πότε πέφτει τετραήμερο
