Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου

Με επτά νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις που βγαίνουν σήμερα, Πέμπτη, στις κινηματογραφικές αίθουσες ξεκινά ο Σεπτέμβριος. Ιστορίες αγάπης με φόντο την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Χιλή, μία περιπέτεια φαντασίας, μία «μαύρη» κωμωδία και μία περιπλάνηση στους δρόμους της Γαλλίας αποτελούν τα θέματα των νέων ταινιών που παρουσιάζονται στη μεγάλη οθόνη.

Με επτά νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις που βγαίνουν σήμερα, Πέμπτη, στις κινηματογραφικές αίθουσες ξεκινά ο Σεπτέμβριος.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο Ψυχαγωγία in.gr


Ο πρώτος εκδικητής Captain America

Η ταινία φαντασίας του Τζο Τζόνστον στηρίζεται σε κόμικς της Marvel. Ο Captain America δεν πετά όπως ο Σούπερμαν και δεν έχει τα διακριτικά υπερφυσικών τεράτων, όπως οι Fantastic Four. Είναι το αποτέλεσμα ενός πρωτοποριακού πειράματος μέσω του οποίου ένας καχεκτικός φαντάρος (Κρις Εβανς) μεταμορφώνεται σε «ματσό» σούπερ-ήρωα. Ένα «πολύτιμο» όπλο που στα χέρια ενός συνταγματάρχη (Τόμι Λι Τζόουνς) θα μετατραπεί στην ελπίδα των Αμερικανών να νικήσουν τον Χίτλερ.

Εκτός νόμου και χρόνου

Ήρωας είναι ένας εκκεντρικός χωροφύλακας, ο Τζέρι Μπόιλ, τον οποίο υποδύεται ο Μπρένταν Γκλίσον. Ο Μπόιλ ζει σε έναν δικό του κόσμο και δεν διστάζει να πει αυτό που σκέφτεται ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν θα είναι υπέρ του. Διαθέτει τον δικό του προσωπικό κώδικα ηθικής, ο οποίος θα παραβιαστεί από μια αλυσίδα γεγονότων, που θα πυροδοτήσει η παρουσία στα λημέρια του τού Γουέντελ Έβερετ – ενός απόλυτα πειθαρχημένου πράκτορα του FBI, ο οποίος θα ζητήσει τη βοήθειά του, προκειμένου να εξαρθρώσουν μια διεθνή σπείρα διακίνησης ναρκωτικών. Η σκηνοθεσία είναι του Τζον Μάικλ Μακ Ντόνα αδελφού του σκηνοθέτη Mάρτιν Μακ Ντόνα (Αποστολή στην Μπριζ).

Θα έρθει μια μέρα και για μας

Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ρομέν Γαβρά, γιού του Κώστα Γαβρά. Η ταινία παρακολουθεί τα κατορθώματα δύο παράξενων περιθωριακών σε μία περιπλάνηση στην Γαλλία. Ο πρωταγωνιστής ξοδεύει όλα του τα λεφτά στην αγορά ενός γρήγορου αυτοκινήτου και μιας στιλάτης γκαρνταρόμπας, παίρνει μαζί τον εξίσου μη δημοφιλή κολλητό του και ξεκινάει για την Ιρλανδία. Μόνο που το ταξίδι του κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα ξέσπασμα μίσους, βίας και αυτοκαταστροφής. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βενσάν Κασέλ και Ολιβιέ Μπαρτολομί.

Post Mortem

Το Post Mortem είναι μια ανορθόδοξη ιστορία αγάπης σε πολιτικό φόντο τις πρώτες μέρες του πραξικοπήματος στη Χιλή τον Σεπτέμβριο του 1973. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ένας μοναχικός υπάλληλος νεκροτομείου (Αλφρέντο Κάστρο), δουλειά του οποίου είναι να κρατά τα πρακτικά από τις περιγραφές των γιατρών που κάνουν αυτοψίες. Κάποια στιγμή και ενώ η κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς, ο στρατός τον καλεί μαζί με δυο γιατρούς για μια αποστολή άκρας μυστικότητας, μια σημαντική αυτοψία. Η σορός που θα δει μπροστά του ανήκει στον Σαλβαδόρ Αλιέντε που έχει δώσει τέλος στην ζωή του με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Άγιος με το ζόρι

Ο Νταν (Πιρς Μπρόσναν) είναι ο κορυφαίος πάστορας στην εκκλησία της Τρίτης Χιλιετίας. Για πολλούς είναι πνευματικός ηγέτης , είδωλο, σχεδόν άγιος. Όταν κατά λάθος σκοτώνει κάποιον από τους πιστούς (Εντ Χάρις), προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη ώστε κανείς να μην μάθει το παράπτωμα του. Μόνο που ο Καρλ (Γκρεγκ Κινίαρ), μέλος του ποιμνίου του γίνεται μάρτυρας αυτής της πράξης και τώρα βρίσκεται σε δίλημμα: να καταδώσει τον πάστορα ακολουθώντας τον δρόμο του θεού ή να προστατέψει τον πνευματικό του ηγέτη; Πρόκειται για μία «μαύρη» κωμωδία που σατιρίζει τους απατεώνες πνευματικούς ηγέτες των εκκλησιών της Τρίτης Χιλιετίας, σε σχέση με τις μεσαιωνικές αντιλήψεις που επικρατούν ακόμα και σήμερα στην αμερικανική επαρχία. Η σκηνοθεσία είναι του Τζορτζ Ράτλιφ.

DOS: Μια ιστορία αγάπης από την ανάποδη

Η ταινία του Στάθη Αθανασίου παρακολουθεί δυο ερωτικές ιστορίες, μια Ισπανών και μια Ελλήνων με φόντο τη σύγχρονη Βαρκελώνη και την Αθήνα. Αδιέξοδοι έρωτες, άτσαλοι χωρισμοί, λέξεις που κρέμονται στον αέρα, κραυγές και φωνές. Η ελληνο-ισπανική συμπαραγωγή κέρδισε δύο βραβεία στο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Οι αναφορές του Στ.Αθανασίου φτάνουν μέχρι και τον Ντέιβιντ Λιντς…

Barbie: Σχολείο για πριγκίπισσες

Ηρωίδα την Μπάρμπι έχει η τελευταία νέα ταινία της εβδομάδας. Η διάστημη κούκλα καλείται να παρακολουθήσει μαθήματα σε ένα φημισμένο Σχολείο για Πριγκίπισσες. Αν και είναι η μόνη μη γαλαζοαίματη σε ολόκληρο το σχολείο, μια σειρά από ασυνήθιστα περιστατικά, θα δημιουργήσει στα κορίτσια την εντύπωση πως η επιλογή της Μπλερ για φοίτηση στο Σχολείο μπορεί, τελικά, να μην ήταν και τόσο τυχαία.

Το τελευταίο μετρό (επανέκδοση)

Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στο Παρίσι, ένας θιασάρχης γερμανοεβραϊκής καταγωγής (Χάιντζ Μπένετ) αναγκάζεται να κρυφτεί στο υπόγειο του θεάτρου τουαπ’ όπου δίνει σκηνοθετικές οδηγίες, αφήνοντας τη διαχείριση του θιάσου στην Γαλλίδα ηθοποιό γυναίκα του (Κατρίν Ντενέβ). Εκείνη όμως φλερτάρει με έναν από τους ηθοποιούς, κρυφό μέλος της αντίστασης (Ζεράρ Ντεπαρντιέ).

Οι ψίθυροι (επανέκδοση)

Ρατσισμός και μισαλλοδοξία στην αμερικανική επαρχία, όπου δυο δασκάλες (Σίρλεϊ Μακ Λέιν – Οντρεϊ Χέπμπορν) θα βρεθούν στο στόχαστρο της τοπικής κοινωνίας όταν ένα κοριτσάκι σπέρνει την φήμη ότι είναι ομοφυλόφιλες. Η κλασική ταινία του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο της Λίλιαν Χέλμαν και θεωρήθηκε πολύ τολμηρή για την εποχή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024