Αντιπλημμυρικά έργα στα καμένα του Έβρου και της Αιτωλοακαρνανίας
Διάθεση πόρων 5 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα σε όποια σημεία των πυρόπληκτων περιοχών του Έβρου και της Αιτωλοακαρνανίας κριθεί απαραίτητο αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανακοινώνοντας επίσης πως οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες.
Στο ΥΠΕΚΑ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Γ.Παπακωνσταντίνου, του γραμματέα Δασών Γ.Αμοργιανώτη και των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, για να εξεταστεί ποια μέτρα θα ληφθούν με στόχο την αποκατάσταση του περιβάλλοντος των καμένων δασικών εκτάσεων, την προστασία από τους κινδύνους που εγκυμονούν πιθανές πλημμύρες και την υποβοήθηση της φυσικής αναγέννησης του οικοσυστήματος.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα διαθέσει πόρους ύψους 5 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την κατασκευή αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο για την προστασία οικισμών, υποδομών και καλλιεργειών. Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες θα κληθούν άμεσα να συντάξουν τις αναγκαίες μελέτες για την πραγματοποίηση των έργων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φιόντορ Ντοστογιέφσκι: Εν μέσω αντιφάσεων και ταλαντεύσεων
- Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου πήρε εξιτήριο
- Κήρυξη κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης για τον Δήμο Γορτυνίας
- Λαμία: Καταγγελία εγκατάλειψης παιδιού στο φάσμα του αυτισμού στα Δικαστήρια
- Απάτες: Από το myAADE, τα ΕΛΤΑ μέχρι και την Αττική Οδό – Τι να προσέξετε
- Ageism: Ο ηλικιακός ρατσισμός βλάπτει (και) την αγορά εργασίας

