Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του νόμου για τα ΑΕΙ
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και με ευρύτατη πλειοψηφία.
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή κατά του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση πραγματοποιείται το μεσημέρι της Τετάρτης.
Λίγο πριν τις 14:00 ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας από τα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή, όπου σημειώθηκε ένταση, όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να διασπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών επί της Βασ. Σοφίας, ωστόσο απωθήθηκαν από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ.
Στο συλλαλητήριο είχαν αποφασίσει να συμμετέχουν επίσης η Διδασκαλική Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε και η ΑΔΕΔΥ.
Μετά το τέλος της πορείας φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει συνέλευση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, η οποία τελεί τις τελευταίες ημέρες υπό κατάληψη.
* Συλλαλήτηρια και πορείες έχουν προγραμματιστεί και για τις 19:00, στην Ομόνοια το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το ΠΑΜΕ.
Στη Θεσσαλονίκη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πραγματοποίησαν φοιτητές αυτόνομων σχημάτων.
Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και μέσω των οδών Ι. Δραγούμη, Μητροπόλεως, Π. Μελά, Εθνικής Αμύνης, Γούναρη, κατέληξε πάλι στην Καμάρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο

