
Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών στην περιοχή της Φουκουσίμα
Ισχυρός σεισμός 6,8 βαθμών σημειώθηκε την Παρασκευή ανοικτά της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, εκδίδοντας (προσωρινά) προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης τσουνάμι ύψους 50 εκατοστών. Καθησυχαστική ως προς την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών εμφανίστηκε η Tepco.
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, εκδίδοντας παράλληλα προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης τσουνάμι ύψους 50 εκατοστών. Λίγο αργότερα οι Αρχές προχώρησαν σε άρση της προειδοποίησης.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14.36 τοπική ώρα (08.36 ώρα Ελλάδος), κοντά στην περιοχή η οποία επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που προκάλεσαν το πυρηνικό δυστύχημα στον σταθμό της Φουκουσίμα.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την ακτή και σε βάθος 20 χιλιομέτρων.
Η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι οι σταθμοί ελέγχου της ραδιενέργειας δεν εντόπισαν καμία ανωμαλία μετά τη σεισμική δόνηση και ότι οι επιχειρήσεις ψύξης των αντιδραστήρων του σταθμού συνεχίζονται κανονικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κώστας Παπαδόπουλος: «Δέχομαι απειλές για την περιουσία μου», δηλώνει ο πρώην παίκτης του Survivor
- Θλίψη στην ενόργανη γυμναστική: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 41 του ο Γκαέλ Ντα Σίλβα
- Στην Ελλάδα ο Γιώργος Μυλωνάκης μετά τη θεραπεία στη Γερμανία – Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του
- Ανδρουλάκης: Διμέτωπη επίθεση κατά Μητσοτάκη, Τσίπρα – Στόχος μας η πρώτη θέση στις εκλογές
- ΑΑΔΕ: Άνοιξαν οι τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών του 2024 – Έως 31 Δεκεμβρίου η υποβολή
- Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα στη Σαντορίνη για τη βιωσιμότητα
