Επίθεση στους Ισπανούς-πολέμιους της επίσκεψης του πάπα σχεδίαζε 24χρονος φοιτητής
Έναν 24χρονο Μεξικανό φοιτητή οργανικής χημείας συνέλαβαν οι Ισπανοί αστυνομικοί μετά από πληροφορίες ότι ο νεαρός επρόκειτο να επιτεθεί -ενδεχομένως και με χημικά- στους πολίτες που θα διαδηλώσουν κατά της επίσκεψης του πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' στη Μαδρίτη, από 18 έως 21 Αγούστου.
Έναν 24χρονο Μεξικανό φοιτητή οργανικής χημείας συνέλαβαν οι Ισπανοί αστυνομικοί μετά από πληροφορίες ότι ο νεαρός επρόκειτο να επιτεθεί στους πολίτες που θα διαδηλώσουν κατά της επίσκεψης του πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ στη Μαδρίτη, από 18 έως 21 Αγούστου.
Σύμφωνα με την El Pais, ο νεαρός περιγράφεται ως «φανατικός καθολικός» και είχε στόχο να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και άλλες χημικές ουσίες.
Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το ηλεκτρονικό «στίγμα» του νεαρού μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, όπου πολλά άτομα καταφέρονταν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά των Ισπανών που σχεδιάζουν διαδηλώσεις κατά του ποντίφικα.
Ο 24χρονος συμμετείχε σε συνομιλίες, όπου ανέφερε ανοικτά διάφορες χημικές ουσίες, όπως το σαρίν, το οποίο είναι ικανό να προκαλέσει το θάνατο σε εκατοντάδες άτομα, όπως είχε συμβεί στο Τόκιο.
Έδινε επίσης οδηγίες για την κατασκευή θειϊκού οξέως και άλλων ουσιών, ενώ προσπαθούσε να στρατολογήσει και άλλα άτομα.
Η Μαδρίτη προετοιμάζεται για την άφιξη ως και 1,5 εκατομμυρίου πιστών με αφορμή την παρουσία του Πάπα. Μάλιστα, το διάσημο Πάρκο Ρετίρο εφοδιάστηκε με 200 φορητά εξομολογητήρια.
Από την άλλη, ιερείς μαζί με δεκάδες αριστερές οργανώσεις και νεαρούς «αγανακτισμένους» ετοιμάζουν για την Τετάρτη μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας.
Η κυβέρνηση και αξιωματούχοι της εκκλησίας επιμένουν ότι το κόστος για τους φορολογούμενους θα είναι ελάχιστο και τα οφέλη για την οικονομία μεγάλα.
Υπολογίζεται ότι οι προσκυνητές θα πληρώσουν περίπου 44 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ενώ θα υπάρξουν και πολλές δωρεές.
Εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε στη Ρώμη ότι οι διαμαρτυρίες που οργανώνονται δεν είναι ούτε ανησυχητικές ούτε παράδοξες, δεδομένου ότι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι θα υποδεχθούν με χαρά τον Πάπα.
«Οι διαμαρτυρίες είναι μέρος της ζωής σε μια δημοκρατική χώρα», τόνισε ο αιδεσιμότατος Φεντερίκο Λομπάρντι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live: Συζητώντας την κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Μηχανισμός ανάπτυξης της οικονομίας τα λιμάνια
- Τραμπ: «Η Ευρώπη να ασχοληθεί με την Ουκρανία – Όχι τη Γροιλανδία» – Δεν αποκλείει στρατιωτική δράση
- Η απανθρωποποίηση των Παλαιστίνιων μέσα κι έξω από τη Γάζα
- Αγρίνιο: Βίντεο ντοκουμέντο 20 μήνες πριν από το φονικό – Δράστης και θύμα διασκέδαζαν μαζί
- Το σχέδιο του Σαμ Άλτμαν, CEO της OpenAI, να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στο μυαλό μας
- Ποδοσφαιριστής έριξε… νοκ-άουτ αντίπαλο με αγκωνιά! Συνελήφθη και αποδεσμεύθηκε από την ομάδα του

