Αύξηση 86% στις πωλήσεις και 35% στα λειτουργικά κέρδη για τον όμιλο Μυτιληναίου
Ισχυρή άνοδο μεγεθών ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης ο όμιλος Μυτιληναίου, λόγω των επιδόσεων της Μέτκα, του μεταλλουργικού κλάδου αλλά και από τη συνεισφορά για πρώτη φορά σε επίπεδο EBITDA του κλάδου της ενέργειας.
Ισχυρή άνοδο μεγεθών ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης ο όμιλος Μυτιληναίου, λόγω των επιδόσεων της Μέτκα, του μεταλλουργικού κλάδου αλλά και από τη συνεισφορά για πρώτη φορά σε επίπεδο EBITDA του κλάδου της ενέργειας.
Σημειώνεται ότι στα παραπάνω μεγέθη για λόγους ορθής σύγκρισης, στον κύκλο εργασιών και στα αποτελέσματα προ φόρων του πρώτου εξαμήνου 2010 δεν συμπεριλαμβάνεται το μη επαναλαμβανόμενο έσοδο ύψους 32,4 εκατ., το οποίο αφορά στην προεξόφληση εσόδων έργων της θυγατρικής εταιρείας της ΜΕΤΚΑ, ΕΤΑΔΕ, η οποία πωλήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ. H αντίστοιχη επίπτωση στα καθαρά κέρδη του 2010 ανέρχεται σε 14,6 εκατ. ευρώ.
Η συνεισφορά του τομέα ενέργειας αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά τα οικονομικά αποτελέσματα και στο υπόλοιπο της φετινής χρήσης, καθώς ο όμιλος επωφελείται και από τις ευνοϊκές τιμές που επικρατούν στη spot αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), βελτιώνοντας σημαντικά το κόστος του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι στο Μπαγκλαντές – Τουλάχιστον 23 νεκροί – Σοκαριστικά πλάνα (βίντεο)
- Γιοβάνοβιτς: «Υπάρχει μία απογοήτευση που πρέπει να διαχειριστούμε – Χαρούμενος που έχω παιδιά με ταλέντο»
- Το X-Files επιστρέφει: Θα συμμετέχει η Τζίλιαν Άντερσον;
- Η απάντηση της Μάντσεστερ Σίτι στις δηλώσεις Ρόδρι για Ρεάλ
- Πότε πληρώνεται το δώρο Πάσχα – Τι προβλέπεται αν δεν καταβληθεί
- Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς