Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, πτώσης συνέχεια στη Γουόλ Στριτ
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ οι δείκτες στη Νέα Υόρκη σταμάτησαν στο κόκκινο, παρά ορισμένες ενθαρρυντικές ειδήσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς η αγορά φαίνεται ότι κινήθηκε στο κλίμα του αδιεξόδου στην Ουάσινγκτον για τον αμερικανικό δανεισμό.
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ οι δείκτες στη Νέα Υόρκη σταμάτησαν στο κόκκινο, παρά ορισμένες ενθαρρυντικές ειδήσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς η αγορά φαίνεται ότι κινήθηκε στο κλίμα του αδιεξόδου στην Ουάσινγκτον για τον αμερικανικό δανεισμό.
Στην Ευρώπη, όπου οι μεταβολές ήταν σχετικά μικρές, ανάμεσα στις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας ήταν τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της UBS και τη BP, που οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές τους.
Στις μετοχές που υποχώρησαν ήταν και την Τρίτη εκείνες αρκετών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ιδαίτερα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης.
Στη Νέα Υόρκη, θετικά επέδρασαν οι ειδήσεις για αύξηση των τιμών κατοικιών το Μάιο αλλά και το βελτιωμένο καταναλωτικό κλίμα -με τον Nasdaq να εναλλάσσει πρόσημα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αν και τελικά έκλεισε (όπως και οι υπόλοιποι δείκτες) αρνητικά.
Το κλίμα βάρυναν και οι εκτιμήσεις για χαμηλότερα κέρδη της 3Μ και της UPS, όπως και η μείωση της κερδοφορίας της AK Steel.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε οριακά κατά 0,07% ενώ ο CAC στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,6%. Οριακά υψηλότερα κατά 0,08% ο FTSE100 στο Λονδίνο.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έκλεισε στις 12.491,57 μονάδες με πτώση 0,8% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,16%. O S&P500 κατέγραψε πτώση 0,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Google βγάζει τα πρώτα γυαλιά με τεχνητή νοημοσύνη του Gemini – Τι θα μπορούν να κάνουν
- Απτόητη η μητέρα του Diddy – Κάνει λόγο για «ψέματα και ανακρίβειες» στη νέα σειρά του 50 Cent
- Ολυμπιακός: Με εντολή και δαπάνη Βαγγέλη Μαρινάκη εκσυγχρονίζεται το «Γ. Καραϊσκάκης» (pics)
- Capital Link – ExxonMobil: Γεώτρηση το 2027 στο block 2 του Ιονίου Πελάγους
- Super League: Αυτή είναι η βαθμολογία του πρώτου γύρου (pic)
- Έτσι πάει να «δέσει» την κατηγορία για «εγκληματική οργάνωση» κατά αγροτών από την Κρήτη η κυβέρνηση



