Ανάμεσα σε 50 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο κατάφεραν να ξεχωρίσουν οι Κορεάτες φοιτητές, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στο σχεδιαστικό διαγωνισμό της Ferrari.

Το «World Design Contest» διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ιστορική φίρμα του Maranello συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των νέων που φοιτούν σε τμήμα σχεδιασμού των μεγαλύτερων πανεπιστημίων στον πλανήτη.

Αυτή τη χρονιά ήταν η σειρά του πανεπιστημίου της Seoul, Hongik, να κατακτήσει την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω τη συμμετοχή του πανεπιστημίου στο Τορίνο «IED» και το RCA University με έδρα το Λονδίνο.

Όλοι οι φοιτητές θα έπρεπε να παραδώσουν δισδιάστατα και τρισδιάστατα σχέδια όπως και να δημιουργήσουν ένα υπό κλίμακα μοντέλο (1:4), δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια τόσο στις εξωτερικές επιφάνειας όσο και στο εσωτερικό.

Στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού παραβρέθηκε τόσο ο Πρόεδρος της Ferrari, Luca Di Motezemolo όσο και ο Fernando Alonso.

Με δηλώσεις του, μάλιστα, ο Luca Di Motezemolo υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την ιταλική φίρμα η ενθάρρυνση της νεανικής δημιουργικότητας καθώς και την πίστη του ότι κάποια από όλα αυτά τα σχέδια θα επανέλθουν σύντομα στο προσκήνιο με τις Ferrari του μέλλοντος.

auto.in.gr