Αιματηρές συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων-οπαδών της αντιπολίτευσης στη Σαναά
Τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε δυνάμεις της κυβέρνησης και οπαδούς της αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης.
Τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε δυνάμεις της κυβέρνησης και οπαδούς της αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, ένοπλοι με πολιτικά άνοιξαν πυρ εναντίον μιας μικρής ομάδας που επιχειρούσε να διαδηλώσει στη λεωφόρο Ζουμπέιρ, στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Πρόκειται για τις πρώτες αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στη χώρα από τη μετάβαση του προέδρου της χώρας στη Σαουδική Αραβία, όπου νοσηλεύεται μετά από επίθεση εναντίον του.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και ενάμισι μήνα στο Ριάντ, δήλωσε τη Δευτέρα με την ευκαιρία της 33ης επετείου από την άνοδό του στην εξουσία, ότι ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από την κρίση.
«Ποτέ δεν πάψαμε να υπογραμμίζουμε την ανάγκη για ειρηνικό διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση σε όλα τα προβλήματα» αναφέρει ο Αλί Σάλεχ σε κείμενό του που δημοσιεύεται σε εφημερίδα της Υεμένης.
«Καλώ εκ νέου όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν θετικά στην έκκληση του αντιπροέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι για διάλογο για να βγούμε από την κρίση που προκάλεσαν ορισμένοι» προσθέτει ο Αλί Σάλεχ.
Στο κείμενο ο πρόεδρος της Υεμένης προασπίζεται τα όσα πέτυχε κατά τη διάρκεια της θητείας του και ιδίως «την ενότητα» που επιτεύχθηκε το 1990, όταν ενώθηκαν η Νότια και η Βόρεια Υεμένη σε ένα κράτος.
Διαδήλωση διοργανώθηκε και στην πόλη Τάιζ, όπου πολλοί αντίπαλοι του καθεστώτος οργάνωσαν μεγάλη διαδήλωση, κρατώντας μαύρες σημαίες σε ένδειξη πένθους για την επέτειο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Η μηνιγγίτιδα σκοτώνει πάνω από 250.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο – Το ένα τρίτο είναι παιδιά
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι η χώρα του θα μπορούσε να μη βοηθήσει άλλα μέλη του ΝΑΤΟ αν το χρειαστούν
- Ισραήλ: Νεκρός και τραυματίες σε πυραυλική επίθεση του Ιράν
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ελληνική ασπίδα και στην Τουρκία
- Η Bank of America θα καταβάλει 72,5 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει αγωγή κατηγόρων του Έπσταϊν
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 34η αγωνιστική – Πού βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)
