
Και μέσω τραπεζικών φόρων η συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα
Τη θέσπιση φόρων στις τράπεζες στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νεό πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα εξετάζουν οι «17» της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Το σχέδιο περί επιβολής τραπεζικών φόρων αφορούν ακόμη και τράπεζες που «δεν εμπλέκονται άμεσα με την Ελλάδα» αναφέρει το δημοσίευμα.
Τη θέσπιση φόρων στις τράπεζες στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νεό πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα εξετάζουν οι «17» της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
Το σχέδιο περί επιβολής τραπεζικών φόρων αφορούν ακόμη και τράπεζες που «δεν εμπλέκονται άμεσα με την Ελλάδα» αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, όπως μεταδίδει και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας θα έπρεπε «να συμβάλλει στην επαναγορά ελληνικών ομολόγων», χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα μπορούσε αυτό να συμβεί.
Η Die Welt σημειώνει ότι η Γερμανία, θα επιβάλλει από το φθινόπωρο τη μείωση φόρου επί των κερδών των τραπεζών της, ώστε να δημιουργηθεί ταμείο που θα υποστηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, σε κάθε επόμενη κρίση.
Από τους συγκεκριμένους φόρους προβλέπεται ότι θα συγκεντρωθεί περί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο, με στόχο να συγκεντρωθεί αποθεματικό 70 δισ. ευρώ που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην περίπτωση απειλής πτώχευσης μίας χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διασπάται η Νέα Αριστερά – Μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα
- Παιανία: Στη ΜΕΘ 12χρονος μετά από ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι
- Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου λατρεύει το διεθνές μίτινγκ της Κύπρου
- Ο Μαμντάνι φοράει sur mesure κούρτα της Άρσεναλ και προκαλεί θαυμασμό και αντιπάθεια
- Η διεθνής οικονομική τρικυμία σε ένα φλιτζάνι – Ή πως ο καφές γίνεται πολυτέλεια
- Παρελθόν από τον πάγκο της Λίβερπουλ ο Σλοτ – Ανακοίνωσαν την απόλυσή του οι «κόκκινοι»



