
Πολύωρη η κατάθεση του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών στην Επιτροπή για τα υποβρύχια
Παραλείψεις και ενέργειες που δεν προήγαγαν το δημόσιο συμφέρον υποστήριξε ότι διαπίστωσε ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Βαγγέλης Βασιλάκος, ο οποίος κατέθεσε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, για τα υποβρύχια.
Παραλείψεις και ενέργειες που δεν προήγαγαν το δημόσιο συμφέρον υποστήριξε ότι διαπίστωσε ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Βαγγέλης Βασιλάκος, ο οποίος κατέθεσε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, για τα υποβρύχια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Βασιλάκος στην πολύωρη κατάθεσή του έκανε λόγο για «προβληματικά swaps» σε προμήθειες και για συμβόλαια που συντάσσονταν από τις προμηθεύτριες εταιρείες και όχι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας.
Η περίοδος για την οποία έκανε λόγο ο κ. Βασιλάκος ήταν από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2010.
Έμφαση δόθηκε τόσο από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ευτύχιο Δαμιανάκη, όσο και από άλλους βουλευτές στο θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βασιλάκος χαρακτήρισε εικονικές τις 12 από τις 24 συμφωνίες των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι ήταν πλημμελείς, ενώ υπήρξαν πιθανές υπερτιμολογήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές