Δακρυγόνα κατά εξαγριωμένων διαδηλωτών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία
Χρήση δακρυγόνων έκανε η αστυνομία της Κύπρου για να διαλύσει ομάδα νεαρών που προσπάθησε να μπει στο προεδρικό μέγαρο ενώ πλήθος κόσμου διαδήλωνε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενο για τον θάνατο των 12 ανθρώπων από τις εκρήξεις στη ναυτική βάση στο Ζυγί.
Χρήση δακρυγόνων έκανε η αστυνομία της Κύπρου για να διαλύσει πλήθος κόσμου που διαδήλωνε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενο για τον θάνατο των 12 ανθρώπων από τις εκρήξεις στη ναυτική βάση στο Ζυγί.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών έλαβαν μέρος σε διαδήλωση στο κέντρο της Λευκωσίας.
Πάντως, μικρή ομάδα νεαρών έριξε πέτρες, κομμάτια μάρμαρο και κροτίδες προς την κατεύθυνση του προεδρικού μεγάρου και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.
Ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του προεδρικού και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη του, αλλά η Αστυνομία τους απώθησε.
Η πορεία είχε ξεκινήσει νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης από την πλατεία Ελευθερίας, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας πλήθους πολιτών για τη τραγωδία και μνήμης στα 12 θύματα της.
Σε αυθόρμητες ομιλίες τους πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εγκληματική, όπως ανέφεραν, ανευθυνότητα των πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνων για την τραγωδία και ζήτησαν την καταδίκη τους. Πολλοί ζητούσαν και την παραίτηση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.
Στην εκδήλωση διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.
Ο θάνατος των 12 ανθρώπων έχει προκαλέσει οργή, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυπριακής κυβέρνησης ότι θα αποδοθούν ευθύνες όπου χρειάζεται.
Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε και στη Λάρνακα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: ΑΕΚ – Τσέλιε
- Ομολογία αποτυχίας οι ορισμοί διαιτητών της Super League
- Ο οικονομολόγος που είχε προειδοποιήσει για την κρίση του 2008 επιστρέφει: «Ίσως έρχεται κάτι χειρότερο»
- Τουρκία: Ένας χρόνος από τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
- Παναγιώτης Δουδωνής: Έξι προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
- AEK: Η 11άδα που ανακοίνωσε ο Νίκολιτς για τον επαναληπτικό με την Τσέλιε
