Μέχρι τις 13 Ιουλίου τα κονδύλια για την πυροπροστασία στους δήμους
Μέχρι τις 13 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η πίστωση όλων των λογαριασμών των δήμων με τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για την πυροπροστασία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ταυτόχρονα σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία μείωση στο κονδύλι για την πυροπροστασία σε σχέση με τα αποδοθέντα τον προηγούμενο χρόνο.
Μέχρι τις 13 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η πίστωση όλων των λογαριασμών των δήμων με τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για την πυροπροστασία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ταυτόχρονα σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία μείωση στο κονδύλι για την πυροπροστασία σε σχέση με τα αποδοθέντα τον προηγούμενο χρόνο.
Επίσης, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνεται, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθυστέρηση μεταφοράς πιστώσεων στους ΟΤΑ και συνδέσμους για τη χρηματοδότηση δράσεων πυροπροστασίας, ότι «πράγματι υπήρξε καθυστέρηση, στην εντολή εκταμίευσης των σχετικών κονδυλίων, προς τους Δήμους, γεγονός που οφείλεται στην χρονική υστέρηση της μεταφοράς των σχετικών πόρων που διατίθενται στο υπουργείο Εσωτερικών από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Λογιστήριο του Κράτους».
Προσθέτει δε ότι «το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου με συνέπεια να δοθεί άμεσα η εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη μεταφορά των κονδυλίων στους δικαιούχους ΟΤΑ».
Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζει ότι με την καθυστέρηση δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα στην υλοποίηση των δράσεων πυροπροστασίας από την πλευρά των δήμων, αλλά εκφράζει την πεποίθηση ότι «οι υπεύθυνες διοικήσεις τους, με εντατικοποίηση των προσπαθειών τους, θα καλύψουν το κενό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Εκκληση «όλα τα μέρη» να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου απευθύνει ο Μαρκ Κάρνι
- ΟΗΕ: Η πρώην αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ρεβέκα Γκρίνσπαν υποψήφια να διαδεχθεί τον Αντόνιο Γκουτέρες
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική