Επικυρώθηκαν οι κινητήρες V6 1.6 Turbo για το 2014
Το Turbo θα επανέλθει στη Formula 1 σε δυόμισι χρόνια και μετά από δυόμισι δεκαετίες, έπειτα από την υπερψήφιση της πρότασης για τους νέους κινητήρες από το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport, της FIA, υπερψήφισε την πρόταση για την υιοθέτηση των κινητήρων V6 1.6 Turbo για τα μονοθέσια της Formula 1 το 2014, με την παράλληλη εξέλιξη και χρήση νέων συστημάτων ανάκτησης ενέργειας.
Η πρόταση συντάχτηκε από τις ομάδες, τους κατασκευαστές κινητήρων και τους υπόλοιπους μετόχους της F1, έπειτα από την κατάρρευση του αρχικού πλάνου της FIA και του προέδρου της, Jean Todt, για τετρακύλινδρους κινητήρα 1.6 Turbo.
Ο Adrian Newey, τεχνικός διευθυντής της Red Bull Racing, φέρεται να δήλωσε ότι η αρχική ιδέα για τετρακύλινδρους κινητήρες προέκυψε ως προϋπόθεση της Audi να μπει στη F1, αλλά εγκαταλείφθηκε έπειτα από την αναδίπλωση της γερμανικής εταιρείας.
Επίσης, ο Βρετανός δήλωσε ότι από άποψη χωροταξίας και σχεδιασμού ενός μονοθεσίου της F1, ο εξακύλινδρος κινητήρας είναι απολύτως ταιριαστός – σε αντίθεση με τον τετρακύλινδρο. Επίσης, οι κατασκευαστές Ferrari, Mercedes-Benz και Cosworth διαφώνησαν με τη χρήση των τετρακύλινδρων, για λόγους marketing κυρίως.
Η ανακοίνωση του ΠΣΜ αναφέρει: «Έπειτα από ψηφοφορία μέσω fax από τα μέλη του, το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport επικύρωσε τους κανονισμούς των κινητήρων που καθορίστηκαν πρόσφατα σε συνεργασία με τους κύριους μετόχους της Formula 1. Οι νέοι κινητήρες θα είναι V6 1.6 Turbo με συστήματα ανάκτησης ενέργειας. Αυτός ο νέος τεχνικός κανονισμός θα ισχύσει από το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2014».
Η μόνη που εκκρεμότητα που απομένει είναι το όριο περιστροφής των κινητήρων. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε όριο στις 12.000 σ.α.λ., αλλά οι ομάδες της F1 θα ζητήσουν από τη FIA την αύξησή του στις 15.000 σ.α.λ.
auto.in.gr
- Κρήτη: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Η νέα πληροφορία που αλλάζει την πορεία των ερευνών
- Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (17/1): Δράση με Ελλάδα-Τουρκία στο πόλο και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Μάντσεστερ
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
