
«Δεν επηρεάζει θετικά» η οικονομική κρίση τον διάλογο Ελλάδας-ΠΓΔΜ λέει ο Μιλόσοσκι
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν επηρεάζει θετικά το διάλογο με την ΠΓΔΜ, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία για μία πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό, Σταύρο Λαμπρινίδη, αλλά και για νέο γύρο συνομιλιών με τον Μάθιου Νίμιτς.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν επηρεάζει θετικά το διάλογο με την ΠΓΔΜ, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία για μία πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό, Σταύρο Λαμπρινίδη.
Όπως είπε από το Λουξεμβούργο όπου συμμετείχε στην υπουργική συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων, «η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν επηρεάζει θετικά και δεν συμβάλλει στην πρόοδο του διαλόγου».
Πρόσθεσε ότι μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, η οποία προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές στις 5 Ιουνίου, η ΠΓΔΜ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για νέα επίσκεψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, εφόσον συμφωνεί με κάτι τέτοιο και η ελληνική πλευρά.
Τέλος, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι θα επιθυμούσε να συναντήσει το νέο Έλληνα ομόλογο του, Σταύρο Λαμπρινίδη, στο περιθώριο της συνάντησης του Λουξεμβούργου.
«Εφόσον ο κ. Λαμπρινίδης έχει χρόνο, με χαρά θα ήθελα να συστηθούμε και να του ευχηθώ επιτυχή θητεία, σε μια περίοδο όπου η επιτυχία είναι περισσότερο από απαραίτητη», δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Κακοκαιρία με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Εν αναμονή έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
- Παλαιστίνιοι σε απόγνωση: Η μάχη για επιβίωση στη Γάζα όσο τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα στο Ιράν
- Τροχαίο με ανατροπή νταλίκας στην εθνική οδό Καλαμπάκας – Ιωαννίνων
- LIVE: ΖΑΟΝ Κηφισιάς – Ολυμπιακός
- Κύπελλο Ελλάδας: H χρυσή βίβλος στο μπάσκετ γυναικών
- «No Kings»: Ένα νέο κίνημα εδραιώνεται στις ΗΠΑ – Χιλιάδες διαδηλώσεις, εκατομμύρια κόσμου στον δρόμο

