Kάθετη πτώση στο Χρηματιστήριο εν αναμονή των πολιτικών εξελίξεων
Κάθετη πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης με το εύθραυστο πολιτικό κλίμα να επιδρά αρνητικά στην αγορά. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:15 υποχωρεί στις 1.219,95 μονάδες καταγράφοντας πτώση 3,75%.
Κάθετη πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης με το εύθραυστο πολιτικό κλίμα να επιδρά αρνητικά στην αγορά. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:15 υποχωρεί στις 1.219,95 μονάδες καταγράφοντας πτώση 3,75%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,32%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει πτώση 3,71%, ενώ ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 2,12%.
Όλες οι μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούν και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-8,41%), της Marfin Popular Bank (-7,94%), της MIG(-7,94%), της Eurobank (-5,61%) και της Πειραιώς (-5,88%).
Με εξαίρεση τον δείκτη της Τεχνολογίας ο οποίος ενισχύεται σε ποσοστό 0,91%, οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες υποχωρούν. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-5,58%), των Τραπεζών (-5,13%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-5,49%).
Από τις μετοχές, που έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές, 12 κινούνται ανοδικά, 80 υποχωρούν και 10 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις +10,00%, Entersoft +9,88%, Intracom +4,76% και Pasal Real Estate +3,03%.
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν οι μετοχές: Centric Πολυμέσα -13,79%, Ελλάκτωρ-13,76%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -10,18% και Proton Bank-9,43%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ο Μουρίνιο στήριξε ξανά τον Παυλίδη: «Δουλεύει πολύ για την ομάδα»
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
