Εγκρίθηκε από την επιτροπή της Γερουσίας ο διορισμός του Λίο Πανέτα
Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε ομόφωνα τον διορισμό του Λίο Πανέτα στη θέση του υπουργού Άμυνας. Στη συνέχεια το λόγο έχει η ολομέλεια της Γερουσίας για την επικύρωση ή μη του διορισμού, αν και γενικά δεν αναμένεται αρνητική εξέλιξη.
Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε ομόφωνα τον διορισμό του Λίο Πανέτα στη θέση του υπουργού Άμυνας.
Στη συνέχεια το λόγο έχει η ολομέλεια της Γερουσίας για την επικύρωση ή μη του διορισμού, αν και γενικά δεν αναμένεται αρνητική εξέλιξη. Η ημερομηνία της ψηφοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί.
Ο Πανέτα προτάθηκε για το αξίωμα αυτό από τον Μπαράκ Ομπάμα και είναι επικεφαλής της CIA. Θα αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Γκέιτς που είχε εκφράσει την πρόθεση του να αποχωρήσει από το αξίωμα.
Σε δηλώσεις του ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επισημάνει ότι ο Πανέτα θα διασφαλίσει δημοσιονομική πειθαρχία στο υπουργείο, λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά ότι οι ημέρες των σπάταλων προϋπολογισμών έχουν περάσει.
Στενός συνεργάτης και του Μπιλ Κλίντον, ο Πανέτα πιστώνεται με την επιτυχημένη επιχείρηση εντοπισμού του Οσάμα μπιν Λάντεν τον Μάιο. Σε περίπτωση ανάληψης των καθηκόντων του υπουργού Άμυνας θα επιβλέψει την αποχώρηση από το Αφγανιστάν που θα αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Επ’ αόριστον δέσμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση
- Volley League: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής
- Προσωπικό εστιατορίου τρολάρει τον CEO της Ryanair και τον χρεώνει για «επιπλέον χώρο για τα πόδια»
- Οι παγίδες με το επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Ποιοι θα το λάβουν
- Ο Στεφ Κάρι ευστοχεί από το… σπίτι του και τρελαίνει το ίντερνετ (vids)
- Ιταλία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά του προϋπολογισμού – «Ευκαιρία για τριήμερο», απαντά ειρωνικά η Μελόνι