Υπό κλοιό «Αγανακτισμένων» η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο
Νέα μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας προετοιμάζουν τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» για την Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας και με αφορμή τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην περικύκλωση του Κοινοβουλίου και στο πλαίσιο αυτό έχουν δώσει ραντεβού για τις 7 το πρωί, σε τρία σημεία της Αθήνας: την πλατεία Συντάγματος, τον Ευαγγελισμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην περικύκλωση του Κοινοβουλίου και στο πλαίσιο αυτό έχουν δώσει ραντεβού για τις 7 το πρωί, σε τρία σημεία της Αθήνας: την πλατεία Συντάγματος, τον Ευαγγελισμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Σε ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος αναφέρεται:
«Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη. Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω.
Tο απόγευμα της Τρίτης, οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν και μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις κεντρικές πλατείες άλλων πόλεων.
Στην Κόρινθο μάλιστα, οι «Αγακατισμένοι» επέδωσαν τα χαρτιά της… απόλυσης στους βουλευτές του νομού: Υλοποιώντας απόφαση της συνέλευσης το βράδυ της Κυριακής, έκαναν πορεία στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών και επέδωσαν ή θυροκόλλησαν ψήφισμα το οποίο αναφέρει «Κύριοι, κυρίες εμείς σας προσλάβαμε και εμείς σας απολύουμε, δεν μας εκπροσωπείτε πια».
Επεισοδιακή ήταν επίσης η νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, που διακόπηκε το βράδυ από ομάδα αγανακτισμένων πολιτών με σφυρίχτρες και συνθήματα κατά του Μνημονίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Το σπαρακτικό αντίο της κόρης στη μητέρα της που χάθηκε στο φονικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ
- Έξι νεκροί σε Ισπανία – Πορτογαλία από την καταιγίδα Λεονάρντο – Τεράστιες ζημιές στο Μαρόκο
- Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 109-77: Καταιγιστικός, με ασταμάτητους Βεζένκοφ – Ντόρσεϊ!
- Άγρια συμπλοκή νεαρών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης- Ένας τραυματίας και τρεις προσαγωγές
- Όταν οι αριθμοί μιλούν: Η χρονιά που οι συμφωνίες έφθασαν στα 20 δισ.
- Ουκρανία: Ρωσικό χτύπημα σε καταφύγιο σκοτώνει τουλάχιστον 13 ζωάκια
