Πάνω από 170 νεκροί και αγνοούμενοι από καταστροφικές πλημμύρες στην Κίνα
Σε 94 ανέρχονται οι νεκροί και σε 78 οι αγνοούμενοι από πλημμύρες που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική και τη νότια Κίνα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες.
Σε 94 ανέρχονται οι νεκροί και σε 78 οι αγνοούμενοι από πλημμύρες που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική και τη νότια Κίνα.
Οι πλημμύρες στο νότιο τμήμα του ποταμού Γιανγκτσέ και στην περιοχή Γκουανγκσί, στη νοτιοδυτική Κίνα, έπληξαν 13 επαρχίες ή περιοχές και κατέστρεψαν πάνω από 4,5 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων.
Επαρχίες που βρίσκονται στο μέσον και στο νότιο τμήμα του Γιανγκτσέ, οι οποίες επλήγησαν τώρα από τις πλημμύρες, είχαν υποστεί πριν από λίγο καιρό τρομερή ξηρασία.
Οι μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προέβλεψε εξάλλου σήμερα νέες βροχοπτώσεις τις προσεχείς ημέρες κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ.
Στην Κίνα είναι συχνό το φαινόμενο το έντονων βροχοπτώσεων αυτήν την εποχή. Το 2010 οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεπέρασαν τους 4.300.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ακρίβεια: Μετά το Πάσχα αρχίζουν τα Πάθη για την κυβέρνηση
- Μπέτις – Παναθηναϊκός: Ο Ρουιμπάλ κάνει το 1-0 για τους Ανδαλουσιάνους (vid)
- Ουκρανία: Αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση – Αδειάζει η κλεψύδρα για το Κίεβο
- Ο Όρμπαν μόνος του στο περιθώριο στην Σύνοδο Κορυφής – Κάθισε μακριά όταν άρχισε να μιλά ο Ζελένσκι
- Conference League: Πρόκριση στην παράταση η Κρίσταλ Πάλας κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας των 10 παικτών (2-1)
- Λάρισα: Αυτό είναι το άκρως απόρρητο αμερικανικό UAV που εθεάθη στην 110 Πτέρυγα Μάχης (βίντεο)

