Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Τόσκα», από τη Βαλένθια στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Το αριστούργημα του Τζιάκομο Πουτσίνι «Τόσκα» θα απολαύσουν, σε ζωντανή αναμετάδοση από το Μέγαρο των Τεχνών «Βασίλισσα Σοφία» της Βαλένθια, όσοι βρεθούν τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου (9 μ.μ.), στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται η συνεργασία του Δήμου της Αθήνας με το Μέγαρο Μουσικής.

Το αριστούργημα του Τζιάκομο Πουτσίνι «Τόσκα» θα απολαύσουν, σε ζωντανή αναμετάδοση από τη Βαλένθια, όσοι βρεθούν τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου (9 μ.μ.), στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η όπερα θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω γιγαντοοθόνης, από το Μέγαρο των Τεχνών «Βασίλισσα Σοφία» της Βαλένθια.

Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται η συνεργασία του Δήμου της Αθήνας με το Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο σχετικού πρωτοκόλλου που περιλαμβάνει πολλές και ποικίλες συνέργειες και το περιεχόμενο του οποίου θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Προάγγελος της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής Αθηνών -που θα γιορταστεί και στους κήπους του Μεγάρου (21 Ιουνίου)- η «ζωντανή» μετάδοση από τη Βαλένθια είναι αποτέλεσμα της μόνιμης συνεργασίας του Viva Europa, με το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που διοργανώνεται πανελλαδικά από την μη-κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο. Μουσικές Εκδηλώσεις.

Η πρώτη «ζωντανή» μετάδοση του Viva Europa έγινε τον Ιούνιο του 2009 με τις «Βαλκυρίες» του Βάγκνερ. Σήμερα η Viva Europa θεωρείται θεσμός και συνδέει μουσικά πάνω από 70 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Ειδικά για το 2011, το Viva Europa είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος για τον Εθελοντισμό και τελεί υπό την Υψηλή Αιγίδα της Αντιπροέδρου και Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, Βιβιάν Ρέντινγκ.

Γέννημα της πόλης της Βαλένθια ο διάσημος αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα υπογράφει το μοναδικό αυτό αρχιτεκτονικά πολιτιστικό κέντρο που άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2005 και ανέβασε την πρώτη του όπερα ένα χρόνο αργότερα, τον «Φιντέλιο» του Μπετόβεν.

Η παραγωγή της «Τόσκα» φέρει την υπογραφή του Μεγάρου των Τεχνών «Βασίλισσα Σοφία», του Φεστιβάλ Πουτσίνι, της Όπερας του Μόντε Κάρλο και του Τεάτρο Ρέτζιο του Τορίνο και είναι ενταγμένη στο IV Festival del Mediterrani, του οποίου πρόεδρος είναι ο κορυφαίος αρχιμουσικός Ζούμπιν Μέτα.

Καινούρια παραγωγή του Μεγάρου Τεχνών της Βαλένθια, η «Τόσκα» διαθέτει εξαιρετικούς συντελεστές καθώς και μια διανομή σπουδαίων ερμηνευτών. Τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο Ζούμπιν Μέτα, την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ζαν Λουί Γκρεντά (διευθυντής από το 2007 της όπερας του Μόντε Κάρλο), τα σκηνικά η Ιζαμπέλ Παρτιό-Πιερί, τους φωτισμούς ο Ρομπέρτο Βεντούρι και τα κοστούμια ο Κριστιάν Γκασκ.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Τόσκα η Οκσάνα Ντίκα, Μάριο Καβαραντόσσι ο σπουδαίος Ισπανός τενόρος Χόρχε ντε Λεόν, ενώ βαρόνος Σκάρπια θα είναι ο βαρύτονος Μπριν Τέρφελ, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής σήμερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024