Πολύνεκρες επιχειρήσεις εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Συρία
Στους 35 νεκρούς φτάνει ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών σε δύο συριακές πόλεις την Κυριακή, σύμφωνα με τοπικές οργανώσεις ακτιβιστών, ενώ οι εξόριστοι ηγέτες της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν «αστείο» το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Στους 35 νεκρούς φτάνει ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών σε δύο συριακές πόλεις την Κυριακή, σύμφωνα με τοπικές οργανώσεις ακτιβιστών, ενώ οι εξόριστοι ηγέτες της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν «αστείο» το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι επιχειρήσεις στόχευαν τις διαδηλώσεις στις πόλεις Τζισρ Σουγκούε και το Χαν Σεϊχούν. Οι επίσημες πηγές κανουν λόγο για τέσσερις νεκρούς αστυνομικούς μετά από τις επιθέσεις «ένοπλων τρομοκρατών», όπως αναφέρουν, σε κυβερνητικά κτίρια και αστυνομικά τμήματα.
Από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων το Μάρτιο, οι νεκροί διαδηλωτές φτάνουν τους 1.200. Η συριακή κυβέρνηση «συνοδεύει» την αιματηρή καταστολή με συμβολικές κινήσεις προσέγγισεις με την αντιπολίτευση, όπως την πρόσφατη αμνηστία για τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έχει επίσης καλέσει σε διενέργεια «εθνικού διαλόγου»: Όπως όμως ανέφεραν χαρακτηριστικά εξόριστοι ηγέτες της αντιπολίτευσης στις Βρυξέλλες την Κυριακή, «δεν μπορούμε να καθήσουμε στο τραπέζι για να συζητήσουμε με δολοφόνους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων
- Reports: 53 Greek-owned Ships in Persian Gulf, Hormuz Strait

