
Αγώνας δρόμου για κοινό πόρισμα στην Προανακριτική για τα υποβρύχια
Προσπάθεια να κατατεθεί κοινό πόρισμα κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίοι συμμετέχουν στην Προανακριτική για τα υποβρύχια. Οι εργασίες της Επιτροπής θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα και το πόρισμα θα πάρει στα χέρια του ο πρόεδρος της Βουλής, ένα 24ωρο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων από τον Α.Τσοχατζόπουλο.
Προσπάθεια να κατατεθεί κοινό πόρισμα κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίοι συμμετέχουν στην Προανακριτική για τα υποβρύχια. Οι εργασίες της Επιτροπής θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα και το πόρισμα θα πάρει στα χέρια του ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ένα 24ωρο αργότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να καταθέσουν κοινό πόρισμα, που θα καταλογίζει στον Ακη Τσοχατζόπουλο τα αδικήματα της δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Κύκλοι της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής, που επικαλείται το ΑΠΕ επέμειναν ότι έχουν στοιχειωθεί επαρκώς τα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του πρώην υπουργού, ενώ αντέκρουσαν και τις χθεσινές καταγγελίες του περί πολιτικής του δίωξης με νομικό μανδύα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η Βουλή δεν ασκεί πολιτικές διώξεις, κάτω από νομικό μανδύα, αλλά είναι υποχρεωμένη και με τη συγκρότηση της Προκαταρκτικής επιτροπής, να αποκαλύψει τις παρανομίες από όπου και αν προέρχονται, που κρύβονται κάτω από μανδύες νομιμότητας».
Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν, επίσης, ότι «για τις περιπτώσεις αγοράς ακινήτων από την TORCASO, η Επιτροπή διαπιστώνει τυπολογία ξεπλύματος παράνομου χρήματος».
Όπως τόνιζαν, «εντύπωση τους προκάλεσε το γεγονός ότι η λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, όπως ο ίδιος έχει καταθέσει ότι είναι, εμφανίζεται να είναι εκπρόσωπος και της TORCASO και NOBILIS στην Ελλάδα».
Έκπληξη τους προκάλεσε, όπως έλεγαν, η αναφορά του κ. Τσοχατζόπουλου τόσο στην Επιτροπή, όσο και στη δημόσια δήλωσή του, ότι το διαμέρισμα στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου το αγόρασε μόνος του, με χρήματα από τα εισοδήματά του.
«Η ανακρίτρια θα κρίνει αν το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αγοράστηκε μία και μόνη φορά και όλα τα υπόλοιπα έγιναν για να καλυφθούν οι διαδρομές μαύρου χρήματος. Για εμάς το σπίτι αγοράστηκε μία φορά» σημείωσαν.
Πρόσθεσαν δε, οι ίδιοι κύκλοι της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής, ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα που έκανε η ΜΟΚΑΣ Κύπρου (αντίστοιχη της ελληνικής αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος) ο ξάδερφος του κ. Τσοχατζόπουλου εξακολουθεί και σήμερα να είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας που διαδέχτηκε την TORCASO, της MEDOW.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ακόμη με σταματούν στο δρόμο στην Ελλάδα» – Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ για τον Ιησού
- Ο πόλεμος, η «προπόνηση» σε 9.500, το ρεκόρ «Guinness» και το Μεξικό που… γιορτάζει ενώ πετούν πύραυλοι
- Οικογενειακή έξοδος στην Κηφισιά για Ελένη Μενεγάκη – Ματέο Παντζόπουλο για τα γενέθλια της κόρης τους
- ΕΕ: Οι «πόρτες» της πολεμικής τεχνολογίας που ανοίγει – Τι είναι το πρόγραμμα AGILE που βρίσκεται στα σκαριά
- Χαϊδάρι: Συμμορία έκλεβε διερχόμενους οδηγούς παριστάνοντας ότι έχουν βλάβη στο δικό τους αυτοκίνητο
- Ατρόμητος-Κηφισιά 0-0: Η ισοπαλία δεν τους χαλάει


