
Στο νοσοκομείο της φυλακής μεταφέρθηκε ο Ράτκο Μλάντιτς
Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνία, Ράτκο Μλάντις, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής όπου κρατείται, ανέφερε ο δικηγόρος του. Την Πέμπτη εφημερίδα του Βελιγραδίου είχε αναφέρει ότι ο Μλάντιτς πάσχει από καρκίνο, επικαλούμενη τον δικηγόρο του Μίλος Σάλιτς. Κανονικά η συνέχεια της δίκης, λένε οι Αρχές του Δικαστηρίου.
Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνία, Ράτκο Μλάντις, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής όπου κρατείται, ανέφερε ο δικηγόρος του.
Η κατάσταση της υγείας του πελάτη του έχει επιδεινωθεί σημαντικά επειδή για χρόνια δεν έχει την κατάλληλη φροντίδα, εξήγησε.
Από την πλευρά τους οι Αρχές του Δικαστηρίου υπογραμμίζουν ότι οι ιατρικές εξετάσεις είναι συνηθισμένη πρακτική του Δικαστηρίου και ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά όσο ο Μλάντιτς θα είναι στο νοσοκομείο της φυλακής.
Ο δικηγόρος του επιβεβαίωσε ακόμα ότι ο Μλάντιτς είναι παράλυτος σε ένα χέρι του εξαιτίας ενός εγκεφαλικού που υπέστη πριν από χρόνια, αλλά παραμένει πνευματικά ικανός και ανταποκρίνεται.
Την Πέμπτη εφημερίδα του Βελιγραδίου είχε αναφέρει ότι ο Μλάντιτς πάσχει από καρκίνο, επικαλούμενη τον δικηγόρο του Μίλος Σάλιτς.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο Μλάντιτς υποβλήθηκε μυστικά σε θεραπεία για λέμφωμα Hodgkin, δηλαδή καρκίνο των λεμφαδένων, σε κλινική του Βελιγραδίου το 2009. Ακόμη, φέρεται να υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και σε χημειοθεραπεία, δήλωσε, επικαλούμενος ιατρικά έγγραφα.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της σερβικής Εισαγγελίας για Εγκλήματα Πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς, δήλωσε ότι τα έγγραφα είναι πλαστογραφημένα και ότι πρόκειται για τακτική της υπερασπιστικής ομάδας του Μλάντιτς να επιμένει στα προβλήματα υγείας του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής