Στην Προανακριτική για τα υποβρύχια καταθέτει ο Ακης Τσοχατζόπουλος
Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων καταθέτει το μεσημέρι ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο πρώην υπουργός Αμυνας θα επιμείνει στο γεγονός ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ ομόφωνα και συλλογικά.
Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων καταθέτει το μεσημέρι ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Πριν αρχίσει την κατάθεση του, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους πώς βλέπει την όλη διαδικασία, ανέφερε: «Άλλη μια μάχη. Στην πολιτική όλα μπορεί να τα περιμένεις».
Χαρακτηριστικό της στάσης που προτίθεται να κρατήσει είναι το δηκτικό σχόλιο που έκανε στους δημοσιογράφους:
«Έχει πολύ ενδιαφέρον και η άλλη επιτροπή (Εξοπλιστικών) που διερευνά την εκτέλεση σύμβασης για ένα ακόμα υποβρύχιο και την αναβάθμιση τριών ακόμα υποβρυχίων» σχόλιο που ερμηνεύθηκε ως αιχμή για τους διαδόχους του στο υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ Τσοχατζόπουλος θα καταθέσει στην Προανακριτική χρονολόγιο της σύμβασης των υποβρύχιων δίνοντας έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και υποστηρίζοντας ότι, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, όλες οι κρίσιμες αποφάσεις έχουν ληφθεί από όλα τα αρμόδια συλλογικά όργανα.
«Πέρα από τις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, όλα όσα αφορούν το γερμανικό υποβρύχιο αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα του πολεμικού Ναυτικού, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο» θα πει ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: Ξεψύχησε μωρό σε πλημμυρισμένη σκηνή – Το Ισραήλ σκότωσε γυναίκα και τραυμάτισε άλλους στην Τζαμπάλια
- Η γεωγραφία της παγκόσμιας βίας – Μια θλιβερή αποτίμηση για το 2025
- Ο Χεζόνια είναι ο μεγάλος στόχος της Χάποελ Τελ Αβίβ για το καλοκαίρι
- Διάλεξαν «στρατόπεδο» οι παίκτες της Λίβερπουλ
- Η Αμάντα Σέιφριντ δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη επειδή αποκάλεσε τον Τσάρλι Κερκ «μισαλλόδοξο»
- Νίκος Ανδρουλάκης: Κάλεσμα στις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για γενναία αναθεώρηση του άρθρου 86



